حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری دانشجو، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با مشارکت حداکثری مردم جامعه در انتخابات، گفت: بر اساس پایشی که در جامعه صورت گرفته است میتوان گفت، بخشی از مردم تکلیفی رای میدهند و در انتخابات شرک میکنند؛ اینها حدود 30 تا 35 درصد به طور قطع همیشه بر اساس تکلیف دینی عمل میکنند و خیلی به مسائل دیگر توجهای ندارند.
وی ادامه داد: بخشی دیگر از جامعه که متناسب با شرایط کلی کشور در این نوع فعالیتها حضور و مشارکت دارند، در صورتی در انتخابات شرکت میکنند که وضعیت اقتصادی و رفاهیشان بهبود پیدا کند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به گروه دیگری که حدود 18 تا 20 درصد از جمعیت را شکل میدهند، اظهار کرد: یک جمع محدود 18 تا 20 درصدی هم هستند که دو شرط برای مشارکت در انتخابات قائل هستند؛ یکی رقابتی بودن انتخابات و دیگری تایید نامزد مورد نظرشان است.
ترقی با بیان اینکه بخش اعظم و اصلی افزایش مشارکت حل مشکلات اقتصادی است، اذعان کرد: بخش اصلی مشارکت منوط به حل مشکلات اقتصادی است که در دستان دولت است و تا دولت شرایط مطلوبی در وضع اقتصادی مردم پدید نیاورد، به طور طبیعی امکان افزایش مشارکت مردم جامعه را نمیتوان فراهم کرد.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در رابطه با اینکه عدهای ادعا میکنند اصولگرایان به دنبال کاهش مشارکت برای پیروزی در انتخابات هستند، بیان کرد: جریان اپوزیسیون یا جریان اصلاحات در واقع درانتخاباتهایی که به نفعشان تمام نمیشود، موضع تحریمی میگیرند و انتخابات و مشارکت در آن را نفی میکنند.
وی افزود: طبیعتا با عدم حضور این اصلاح طلبان تنها قشری که در کف رای جامعه میماند همان قشر متدینی است که عدم شرکت در انتخابات، قهر با انتخابات و تحریم انتخابات را یک اقدام ضد منافع ملی تلقی میکنند؛ لذا این افراد رای میدهند و در صحنه حضور پیدا میکنند.
ترقی با بیان اینکه نتیجه این تحریم انتخابات میشود انتخاب شخص محبوب افراد متدین جامعه، گفت: به طور طبیعی در چنین شرایط وقتی عواملی انتخابات را تحریم میکنند و صحنه را خالی میکنند، نتیجه این است که هر چند با رای کم، کسانی رای میآورند که مورد نظر قشر متدین و معتقد جامعه هستند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: واقعیت قضیه این است که هیچ جریان سیاسی که تابع نظر ولی فقیه و حافظ منافع ملی است، به این مسئله رضایت نمیدهد؛ بلکه همه معتقدند هر چه مشارکت بالاتر باشد، به نفع کشور و امنیت ملی است.
ترقی با تاکید بر اینکه این افزایش رای باعث افزایش اقتدار نظام خواهد شد، بیان کرد: بنابر این اصولا در بین نیروهای اصولگرا و انقلابی، کسی که معتقد یا طرفدار کاهش مشارکت باشد را نداریم و این یک اتهامی است که عموما توسط اصلاح طلبان در شرایطی که احتمال رای آوریشان بسیار ضعیف است، این را مطرح میکنند تا افکار عمومی جامعه را به شکلی نسبت به رای نیاوردن خودشان توجیه کنند.