آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۴۹۲۶
میرابیان در گفتگو با دانشجو:

حمله به سفارت آمریکا در عراق از تبعات نزدیکی انتخابات در این کشور است/ درخواست عجیب الکاظمی برای افزایش نیرو‌های ناتو در کشورش

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: در واقع دولت عراق، چون در آستانه آماده سازی خود برای ورود به انتخابات، تشکیل پارلمان و دولت جدید است به دنبال روزنه‌ای برای به تاخیر انداختن این روند است و حملاتی چون حمله به سفارت آمریکا در عراق از تبعات این روند است.

مرتضی میرابیان، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص حملات شب گذشته راکت به منطقه الخضرا بغداد در چند ده متری سفارت آمریکا گفت: عملیات دیروز سومین عملیات در عرض کمتر از یک هفته در خاک عراق بوده است عملیات اول در پایگاه آمریکایی در اربیل اتفاق افتاد، دومین عملیات در پایگاه هوایی بلد در سامرا رخ داد و سومین آن نیز روز گذشته در منطقه خضرا بغداد رخ داد که البته تاکنون هیچ گروهی شناخته شده و صاحب شناسنامه‌ای مسئولیت این حملات را به عهده نگرفته است.

وی ادامه داد: اساسا تا زمانی که گروهی مسئولیتی به عهده نگیرد هر احتمالی در خصوص این قبیل عملیات‌ها وجود دارد و در واقع دولت عراق، چون در آستانه آماده سازی خود برای ورود به انتخابات، تشکیل پارلمان و دولت جدید است به دنبال روزنه‌ای برای به تاخیر انداختن این روند است.

میرابیان تصریح کرد: البته تاخیر این روند به این معناست که کشور به مرور دچار نابسامانی و خلل قدرت خواهد شد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به گسترش فعالیت داعش در چند ماه اخیر و عملیات نظامی در شرق، غرب و جنوب بغداد گفت: مجموعه این عوامل باعث می‌شود که زمینه برای حضور و بقای آمریکا و افزایش نیرو‌های ناتو در عراق فراهم شود.

وی با اشاره به درخواست اخیر و عجیب نخست وزیر عراق در خصوص افزایش چهار تا پنج درصدی نیرو‌های ناتو در کشورش گفت: از این نیرو‌ها در زمان نخست وزیری نوری المالکی و حمله داعش به عراق دعوت شد که در مقابل داعش در عراق بایستند هر چند که ناتو خیلی دیر به این مرحله ورود پیدا کرد، اما پس از سپری شدن آن زمان و در بازه شیوع کرونا ناتو نیرو‌های خود در عراق را تقلیل داد، اما الان مجددا نخست وزیر عراق درخواست افزایش نیرو‌های ناتو در کشورش را داده است.

میرابیان ادامه داد: از این رو مجموعه تحولات در راستای حضور هر چه بیشتر نیرو‌های بیگانه در عراق در حال شکل گیری است و این در حقیقت مخالفت آشکار با مصوبه مجلس عراق است که بر مبنای آن همه نیرو‌های بیگانه باید از عراق خارج شوند و در این مصوبه اشاره‌ای به نیرو‌های آمریکایی، اتحادیه اروپا یا ناتو نشده است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه موضوع بسیار مبهم به نظر می‌رسد گفت: اساسا این سوال مطرح است که چرا حوادثی از این دست (حمله به سفارت آمریکا در عراق) هم زمان با افزایش حضور نظامی ناتو، افزایش حضور نظامی آمریکا و نقل و انتقالات آمریکا صورت می‌گیرد.

وی تاکید کرد: این‌ها نشانه‌ها و سیگنال‌های خوبی نیستند و این اتفاق در حالی رخ داد که برخی نمایندگان مجلس عراق درخواست الکاظمی برای افزایش نیرو‌های ناتو در منطقه واکنش نشان دادند.

میرابیان با اشاره به موضع سخنگوی وزارت خارجه کشورمان مبنی بر اینکه حضور نیرو‌های بیگانه در عراق باعث ناامنی در این کشور خواهد شد، گفت: تجربه نیز به خوبی حکایت از این دارد که هر گاه نیرو‌های بیگانه در منطقه ما افزایش یافتند در مقابل تنش، ناآرامی و ناامنی نیز افزایش یافته و مصداق آن حضور آمریکایی‌ها در افغانستان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار