کد خبر:۹۰۱۲۸۵
میرابیان در گفتگو با دانشجو:

حماس به دنبال میانجی‌گری بین ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس / ایران از دعوت هنیه استقبال می‌کند

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رئیس حماس از روی احساس مسئولیت و اینکه خواسته راه را برای حضور اسرائیل در منطقه ببندد و جلوی نفوذ هر چه بیشتر آن‌ها را بگیرد برای میانجی گری میان ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس اظهار تمایل کرده.

مرتضی میرابیان، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص درخواست رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) برای گفتگو و میانجی گری بین ایران و کشور‌های حاشیه خلیج فارس گفت: ایران بار‌ها گفته در برقراری روابط خود با کشور‌های حوزه خلیج فارس نیازی به میانجی گری ندارد.

وی ادامه داد: ما الان به غیر از عربستان و چند کشور کوچک حاشیه آن با سایر کشور‌های حاشیه خلیج فارس روابط دیپلماتیک داریم حتی می‌توانیم به طور مستقیم و بدون نیاز به واسطه با عربستان گفتگو کنیم.

میرابیان تصریح کرد: البته بار‌ها اعلام کردیم مشکلی با میانجی گری سایر کشور‌ها نداریم، اما نیازی به میانجی گری نیز نمی‌بینیم.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه رئیس حماس از روی احساس مسئولیت و اینکه خواسته راه را برای حضور اسرائیل در منطقه ببندد و جلوی نفوذ هر چه بیشتر آن‌ها را بگیرد برای میانجی گری میان ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس اظهار تمایل کرده است، گفت: در صورتی که روابط بین کشور‌های حوزه همکاری خلیج فارس و جمهوری اسلامی بهبود پیدا کند در واقع قدرت فرصت طلبی اسرائیل در این منطقه کاهش خواهد یافت.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی از دعوت اسماعیل هنیه استقبال می‌کند، یادآور شد: البته ایران در طول سال‌های اخیر میانجی گری کشور‌های مختلف از جمله پاکستان و عراق را هیچ گاه رد نکرده و بار‌ها اعلام کرده با میانجی گری مخالفتی ندارد.

میرابیان با اشاره به پیشنهادات جمهوری اسلامی برای بهبود روابط با همسایگان خود به ویژه عربستان گفت: آخرین این پیشنهادات موضوع صلح هرمز بود که در صحن سازمان ملل توسط رئیس جمهور مطرح شد و این روند حکایت از آن دارد که کشورمان همواره در عادی سازی روابط با کشور‌های همسایه و کشور‌های حوزه خلیج فارس پیش قدم و پیش گام بوده است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در پاسخ به این سوال که نقش بهبود روابط ایران با کشور‌های حوزه خلیج فارس آیا تاثیری در کاهش سرعت عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل نیز خواهد داشت یا خیر گفت: اگر این روابط بهبود پیدا کند طبیعتا راه برای مانور سیاسی رژیم صهیونیستی در منطقه بسته خواهد شد این در حالی است که اسرائیل این روز‌ها از شکاف ایجاد شده در روابط بین ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس سوء استفاده می‌کند و در حقیقت با وعده ایجاد یک امنیت کاذب به کشور‌هایی مانند امارات و بحرین از یک طرف و ایجاد ایران هراسی و جایگزین کردن آن با بهبود روابط اعراب با جمهوری اسلامی از طرف دیگر به دنبال آن است که به کشور‌های حوزه خلیج فارس القا کند که ما در حال حفظ امنیت شما هستیم.

وی تصریح کرد: این در حالی است که جمهوری اسلامی بار‌ها در مواضع رسمی خود به امارات و بحرین متذکر شده است که به دنبال امنیت بودن در برقراری روابط با اسرائیل هیچ گاه عملیاتی نخواهد شد و رژیم صهیونیستی به دنبال ایجاد امنیت برای خلیج فارس نیست بلکه امنیت در سایه ایجاد روابط برادرانه در بین کشور‌های منطقه با یکدیگر است لذا ما دعوت رئیس حماس برای میانجی بین ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس را به فال نیک می‌گیریم، چون معتقدیم بهبود و تعادل روابط کشور‌های منطقه به نفع امنیت تک تک آن‌ها خواهد بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار