به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمّدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، صبح امروز (چهارشنبه ۶ اسفند) در حاشیه جلسه هیأت دولت و در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه به هیچ وجه اجازه گران شدن اینترنت را نمیدهیم، گفت: حرفهایی که در مجلس میزنند نادرست است. میگویند دولت بهدنبال گران کردن اینترنت است، ما اگر چنین نیتی داشتیم اصلاً نیاز به مصوبه مجلس نداشتیم.
وی با تاکید بر اینکه گران شدن اینترنت ضد عدالت و توسعه است، اظهار داشت: اگر میخواستیم اجازه گران شدن اینترنت را بدهیم، همان موقع که قیمت را دو برابر افزایش دادند، مخالفت نمیکردیم، اما دولت با مصوبه محکمی، اجازه افزایش قیمت اینترنت را نداد.
آذری جهرمی اضافه کرد: حرفهایی که میزنند درست نیست. وقتی سهامداران اپراتورها دو سه ماه قبل قیمتها را بالا بردند، دولت محکم ایستاد و قیمتها برگشت. بالا بردن قیمت اینترنت ضدتوسعه و ضدعدالت است و در شرایط فعلی که مردم درگیر بیماری کرونا هستند، فضای مجازی به قول برخی از دوستان قوت غالب است.
وزیر ارتباطات خاطر نشان کرد: افزایش تعرفه اینترنت ظلم است. ما چهار سال قیمت را ثابت نگه داشته ایم الان هم استراتژی ما همان است و محکم میایستیم تا قیمت افزایش نیابد. این موضع مجلس که گفتهاند دنبال گرانی اینترنت نیستند در مقام صحبت خوب است.
وی بیان داشت: این موضع را به عنوان سیگنال مثبتی میبینیم، حالا اینجا این پرسش مطرح است که چگونه به بنگاه اقتصادی میتوان گفت ۱۰ درصد مالیات را افزایش دهد، اما قیمت تمام شده را افزایش ندهد. اگر شما خبرنگاران این معادله اقتصادی را حل کردید، جواب را به ما هم بگویید، چون ریاضی ما اینقدر خوب نیست که این معادله را درک کنیم؛ البته یک فرمول وجود دارد که بنگاه تعطیل شود و توسعه ارتباطات تعطیل شود.
وزیر ارتباطات بیان داشت: دولت یک ماه و نیم پیش مصوب کرد که اپراتورها ۴ درصد مالیات خود را کم کنند و آن را صرف سرمایه گذاری در توسعه روستایی کنند. وقتی ما دغدغه مناطق محروم داریم که آموزش عقب نیفتد، کرونا آسیب نزند و عدالت وجود ندارد و هر روز با بدبختی مردم عکس میگیریم و منتشر میکنیم چگونه میشود که مصوبهای داشته باشیم که توسعه اینترنت را در روستاها محدود کند؟. سیاست دولت حمایت از اپراتورها برای گسترش عدالت اجتماعی بوده است، اما آنچه در حال رخ دادن است، عکس آن است.
وی در پاسخ به این پرسش که مجلس معتقد است وزارت ارتباطات درباره درآمد کم اظهاری کرده است، تصریح کرد: گویند کم اظهاری کجا بوده است. گزارش تفریغ بودجه را اعلام کنند. شش هزار و چهارصد میلیارد تومان به عنوان درآمد عمومی باید به خزانه واریز میکردیم.
آذری جهرمی در پاسخ به این پرسش که سهم ۱۰ درصد مرتبط با سهم دولت است نه علتی بر گرانی اینترنت بیان داشت: شرکت همراه اول، شرکت مخابرات ایران بورسی هستند و درآمد آنها در بورس اعلام میشود و این درآمد شفاف است و مردم میتوانند ببینند و مگر میشود درآمدی باشد که اظهار نشود؟ بیان این مطالب شبیه اتفاق دیروز است که ما دیروز ابراز امیدواری کردیم که این اتفاق با رای نمایندگان نیفتد.
وی افزود: یکی از نمایندگان مجلس گفته که وزیر ارتباطات گفته است نمیگذاریم چنین اتفاقی بیفتد. وقتی حرفها را آنقدر معوج میکنند معلوم است پایههای اقتصادی تصمیمات هم اشکال دارد. در هر صورت متنی که از مصوبه کمیسیون تلفیق آمده، این است که پول داده شود به صداوسیما و یک سری نهادهای دیگر.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: هنوز متن مصوب مجلس در اختیار ما نیست و نمیدانیم چه چیزی مصوب شده است. دیروز یکی از نمایندگان پیشنهاد حذف این مصوبه کمیسیون تلفیق را داد که مجلس با آن مخالفت کرد یعنی در واقع مصوبه کمیسیون تلفیق تثبیت شد.
آذری جهرمی خاطر نشان کرد: متنی که دیروز خبرگزاری مجلس منتشر کرده است را متن رسمی نمیدانیم و متن قانون اصلی باید منتشر شود. در متن خبرگزاری مجلس آمده است که ده درصد مالیات افزایش یابد قیمت بالا نرود. این خلاف سیاستهای کلی نظام در اجرای سیاستهای اصل۴۴ است و فکر میکنم با شورای نگهبان مکاتبه خواهم داشت و ممکن است این مصوبه مورد ایراد شورای نگهبان قرار بگیرد و به مجلس برگرداند.