به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بورس اوراق بهادار تهران که این روزها روی دنده ریزش و کاهش شاخص قرار گرفته، امروز هم روند رو به کاهش را ادامه داد. بگونهای که در پایان معاملات شاخص کل با کاهش ۱۱ هزار و ۸۵۵ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۹۳ هزار و ۹۷۶ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن امروز ۱۰۱۰ واحد کاهش یافته و به رقم ۴۳۳ هزار و ۳۸۵ واحد رسید.
ارزش روز بازار در بورس تهران بیش از ۴ میلیون و ۷۷۱ هزار نوبت معامله رسید.
امروز معاملهگران در بورس تهران بیش از ۳.۲ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۳۳۷ هزار نوبت معامله و به ارزش ۳ هزار و ۸۵۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
اگر ارزش معاملات فرابورس که امروز به بیش از ۵ هزار و ۷۱۶ میلیارد تومان رسید را هم در نظر بگیریم معامله گران امروز در بورس اوراق و فرابورس بیش از ۹ هزار و ۵۷۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز همه شاخصهای بورس قرمز بودند، اما میزان کاهش عمدتا زیر یک درصد و در بازار اول فقط این کاهش ۱.۲ درصد بوده است. شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی امروز ۰.۹۸ درصد کاهش یافتند.
شاخص کل و شاخص قیمت با معیار هموزن ۰.۲۳ درصد کاهش یافتند، شاخص آزاد شناور ۰.۸۲ درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس ۱.۲ درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس ۰.۶۹ درصد کاهش یافت.
امروز نمادهای شاخصساز در کاهش شاخص اثرگذار بودند بگونهای که بیشترین اثر کاهشی را نمادهای فولاد مبارکه، ملی مس، پتروشیمی خلیجفارس، شستا، گلگهر، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین و پالایش نفت اصفهان بر عهده داشتند.
نمادهای پر تراکنش در بورس شامل پتروشیمی بوعلی، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایهگذاری سیمان تأمین، تأمین سرمایه امین، سرمایهگذاری مسکن شمالشرق، بانک ملت و سیمان آرتا اردبیل بودهاند.
در فرابورس ایران هم شاخص کل در پایان معاملات امروز با کاهش ۱۳۰ واحد به رقم ۱۶ هزار و ۹۸۶ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۱۶۳ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در فرابورس ایران بیش از ۸۸۸ میلیون اوراق و سهام در قالب ۱۹۴ هزار نوبت معامله و به ارزش ۵ هزار و ۷۱۶ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نمادهای هلدینگ میدکو، بیمه پاسارگاد، آریا ساسول، صبا تأمین، پتروشیمی تندگویان، فولاد هرمزگان و پتروشیمی زاگرس بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
نمادهای پر تراکنش امروز شامل سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات، توسعه و عمران استان کرمان، رایان همافزا، پلیمر آریا ساسول، شیر پاستوریزه پگاه فارس و مهندسی ساختمان تأسیسات راهآهن بودهاند.
گرچه قیمت ارز در بازار رو به افزایش است، اما شاخص کل بورس رو به کاهش است و این عمدتا به دلیل ریزشهای پیاپی بورس در دو سه ماه گذشته بوده و سرمایهگذاران حقیقی دچار ترس و وحشت شدهاند. در حالی که قانونگذار باید مردم را به سرمایهگذاری و ماندن در بورس تشویق کند و از این رهگذر علاوه بر افزایش پسانداز ملی به تأمین نقدینگی صنایع بورسی کمک کند، اما با ضعف نظارت در بازار باعث شده است سرمایهگذاران حقیقی که با پای خود به بورس آمده بودند کم کم این بازار را ترک کنند و رفتارهای هیجانی از خود نشان دهند.
البته روز چهارشنبه که عرضه اولیه شرکت کانی اوپال انجام شد استقبال چشمگیری صورت نگرفت، اما در عین حال افراد حرفهای نسبت به خرید این سهم عرضه اولیه اقدام کردند.