غلامرضا منتظری نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به عملکرد کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم، اظهار کرد: اولین گام کمیسیون فرهنگی در مجلس یازدهم آسیب شناسی گذشته بود، زیرا با نگاه به گذشته چراغ راه آینده پرفروغتر میشود.
وی ادامه داد: اولین اقدام این بود که کارهای کمیسیون به شکل تخصصی تقسیم شد یعنی برخی از کمیتهها در گذشته مسئولیت چند وزارتخانه را برعهده داشتند، ولی هر حوزه به تنهایی یک قلمرو مستقل به حساب میآید.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از دستاوردهای اولیه کمیسیون فرهنگی تفکیک حوزههای تخصصی بود، گفت: این نوع نگاه سبب شد که ما در کمیتهها شاهد یک تحول عظیم و کارآمدی درست باشیم.
منتظری تصریح کرد: اقدام بعدی که شکل گرفت در بحث نظارت بود یک طرح نو نوشته شد و مسئولیت اجرای آن بر عهده بنده است که جالب است بگویم این طرح در جشنواره شهید مدرس به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد که با عملی شدن این طرح شاهده تحویل بیشتری در حوزه نظارت کمیسیون خواهیم شد.
وی با اشاره به اجلاسیه اول مجلس یازدهم، بیان کرد: اقدام بعدی که در ابتدای کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم صورت گرفت این مورد بود که با رایزنیهای صورت گرفته شده در کمیسیون تلفیق توانستیم اعتبارات فصل فرهنگ را افزایش دهیم.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: اقدام بعدی که شکل گرفت افزایش فعالیتهای میدانی بود یعنی هر کدام از اعضا با حوزههای مرتبط خود جلساتی را با جامعه هدف خود برگزار کردند تا از نزدیک شاهد مشکلات این اقشار باشند.
منتظری تاکید کرد: این فصل از کمیسیون تا به این جای کار بیشتر از گذشته اقدامات موثر داشته است البته بنده معتقد هستم که به این مقدار کار نباید قانع شد، زیرا اگر بخواهیم به این اقدامات قانع باشیم متوقف خواهیم شد.
وی با بیان اینکه باید برای ایجاد تحول گامهای بسیار مهمی برداشته شود، بیان کرد: یکی از مباحث مهم پیش روی کمیسیون فرهنگی تعیین اولویتهای کمیسیون است که باید تعیین شود که در این چهار سالی که پیش روی ماست باید به چه اهدافی دست پیدا کنیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون فرهنگی در حال اولویت بندی اهمهای اهداف خود است که این سبب میشود مسیر درستی در کمیسیون شکل بگیرد و همچنین تمامی اعضا متفق القول شدیم بیشترین وقت را بگذاریم برای تحقق این اولویتها تا عملیاتی شوند.
منتظری ادامه داد: در کمیسیون تصمیم گرفته شد هر یک از دوستان مسئولیت پیگیری یکی از اولویتها را برعهده بگیرد، زیرا اگر هر یک از اولویتها به نام شخصی نهاده شود آن شخص نسبت به آن احساس تعلق پیدا خواهد کرد و دلسوزیهایی در جهت تحقق آن انجام خواهند داد.
وی افزود: اقدام آخر که در حال اتفاق افتادن است موضوع فعالتر شدن کمیتههای تخصصی کمیسیون است، زیرا بدون کمیته کمیسیون به جایی نخواهد رسید یعنی کمیتهها بال پرواز کمیسیون هستند که هر چقدر کمیتههای تخصصی فعالتر شوند کمیسیون فرهنگی پویاتر میشود.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی با اشاره به اقدامات کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم در کمک به اهالی هنر، گفت: کمیسیون نشستهایی را با مسئولان خانه سینما، موسیقی و تئاتر گذاشته است و به تمام دغدغههای این افراد گوش داده است که در گام اول بنا شد در تبصره ۱۴ یک رقمی را برای این عزیزان پیشبینی شود برای مسائل رفاهی و معیشتی اهالی هنر که شاید بتواند تا حدودی از مشکلات این قشر بکاهد.
منتظری در پایان تاکید کرد: مقرر شد برای نوشتن برنامه توسعه هفتم خبرگان اهالی هنر به کمیسیون فرهنگی کمک کنند تا بتوانیم در این سند چشم انداز کمکی در جهت رفع مشکلات اهالی هنر قدمی برداریم.