کد خبر:۹۱۷۶۹۸
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

ساداتیان: در سال گذشته جای خالی رایزنی ایران در موضوع قره باغ به شدت خودنمایی می‌کرد

دکاردار سابق ایران در انگلیس گفت: در مقوله قره باغ جای خالی رایزنی و مذاکرات ایران به شدت به چشم می‌خورد و قطعا جمهوری اسلامی می‌توانست در روند قره باغ ایفای نقش بهتر و موثرتری داشته باشد تا حقوق ایران از این جهت بیشتر تضمین شود و نادیده گرفته نشود.

سیدجلال ساداتیان، کاردار سابق ایران در انگلیس در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص مهمترین اتفاق در عرصه سیاست خارجی در سال گذشته گفت: مهمترین اتفاق در عرصه سیاست خارجی در سالی که گذشت شاید تفاهم ایران با آژانس بود که منجر به قطعنامه جدیدی نشد و پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع پیدا نکرد. این اتفاق روند مهمی بود که با همکاری سازمان انرژی اتمی، شورای عالی امنیت ملی و وزارت خارجه پیگیری شد و به نتیجه رسید، چون در صورتی که پرونده ایران مجددا به شورای امنیت احاله می‌شد به تبع آن مکانیزم ماشه نیز فعال می‌شد و کشور با مشکلات عدیده‌ای برخورد می‌کرد.

وی تصریح کرد: این یکی از اتفاقات مهمی بود که در سال گذشته رخ داد و تبلیغات چندانی نیز روی آن صورت نگرفت.

ساداتیان در ادامه در خصوص اقداماتی که جمهوری اسلامی می‌توانست در عرصه بین الملل و سیاست خارجی انجام دهد و جای خالی آن در سال ۹۹ به چشم می‌خورد نیز گسترش و استحکام روابط کشورمان با همسایگان را دانست و خاطرنشان کرد: روابط متعادل جمهوری اسلامی با همسایگان خود موضوع مهمی است که شاید جای خالی آن در سالی که گذشت به چشم می‌خورد.

کاردار سابق ایران در انگلیس موضوع دیگر در این خصوص را مسئله قره باغ دانست و یادآور شد: در موضوع قره باغ که هم روسیه و هم ترکیه در آنجا ورود پیدا کردند هر کدام اهداف خود را دنبال کردند و در این مقوله نیز جای خالی رایزنی و مذاکرات ایران به شدت خالی بود و قطعا جمهوری اسلامی می‌توانست در روند قره باغ ایفای نقش بهتر و موثرتری داشته باشد تا حقوق ایران از این جهت بیشتر تضمین شود و نادیده گرفته نشود.

گفتنی است:منطقه قره باغ از لحاظ سرزمینی متعلق به آذربایجان است، اما هم در دل ارمنستان قرار دارد و هم اکثریت ساکنان ان ارمنی هستند و هیچ راه حلی غیر از مذاکره و توافق میان آذربایجان و ارمنستان برای رفع این بحران کهنه ندارد و به طور قطع تداوم جنگ نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه به وخامت وضعیت کمک می‌کند. این منطقه تبدیل به محل مناقشه و زور‌آزمایی بازیگران خارجی شده و منافع مردم آذربایجان و ارمنستان قربانی این رقابت‌ها شده است.این مساله از موضوعات داغ منطقه ما در سال گذشته به حساب می آمد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار