بنابر اعلام وزارت بهداشت، در دوران شیوع کرونا باید در هنگام خرید تخم مرغ چند نکته بهداشتی را رعایت کنیم تا آلودگی از طریق پوسته تخم مرغ وارد آن نشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، وزارت بهداشت اعلام کرد: برای خرید و نگهداری تخم مرغ باید نکات بهداشتی را مورد توجه قرار دهید.
- پوسته تخم مرغ غیر بسته بندی در معرض آلودگیهای محیطی و ترشحات تنفسی افراد مختلف است، بنابراین در شرایط همه گیری کروناویروس از خرید و مصرف تخم مرغ غیربسته بندی خودداری کنید.
- تخم مرغ را در بسته بندیهای بهداشتی خریداری و بسته بندی آن را ضدعفونی کنید.
- تخم مرغ بسته بندی شده را با بسته اصلی آن در یخچال نگهداری کنید.
- بلافاصله پس از خرید تخم مرغ، آن را در یخچال بگذارید.
- تخم مرغ را از فروشگاههایی که مبادرت به نگهداری تخم مرغ در یخچال میکنند، خریداری کنید.
- تخم مرغهای غیر بسته بندی را به دلیل اینکه دارای امکان شکستگی، ترک و آلودگی هستند، خریداری نکنید.
- اگر در طی حمل به منزل تخم مرغی ترک برداشت و یا شکست محتویات آن را در یک ظرف تمیز و درپوش دار ریخته، در یخچال نگهداری و طی حداکثر دو روز آن را مصرف کنید.
- هرگز تخم مرغ را برای نگهداری نشویید، زیرا راه ورود میکروب از طریق منافذ موجود روی پوسته باز میشود و آلودگی به داخل آن راه مییابد، ولی بسته بندی آن را ضدعفونی کنید.
- بهترین درجه حرارت نگهداری تخم مرغ در یخچال صفر تا ۴ درجه سانتی گراد و رطوبت ۸۵ درصد است.
- گرمای بیش از حد باعث تسریع در کاهش کیفیت تخم مرغ و افزایش سرعت فاسد شدگی آن میشود که این امر خود را با مخلوط شدن زرده و سفیده نشان میدهد.
- تخم مرغ دارای روزنههای بسیاری در سطح پوسته خود است و از این طریق قادر است بوی سایر مواد غذایی را به خود جذب کند، برای جلوگیری از این امر تخم مرغها را در بسته بندی خود در یخچال نگهداری کنید.
- تخم مرغ تازه را میتوان حدود ۴ هفته در یخچال نگهداری کرد. تخم مرغ نیز مانند همه مواد غذایی باید تاریخ مصرف مناسبی داشته باشد.