به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رضا طلایی نیک امروز در نشست خبری نمایشگاه رویدادهای فناورانه تا ثریا با اشاره به دستاوردهای علمی و فناوری ارزشمند انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته گفت: ایران با ظرفیت علمی جوانان در این سالها توانسته رشد جهش گونه در توسعه علمی کشور داشته باشد.
وی افزود: علیرغم افزایش ظرفیتهای علمی کشور، شاهد شکاف بزرگی در میان جایگاه علمی و جایگاه اقتصادی و صنعتی کشور هستیم.
معاون پارلمانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ادامه داد: این نمایشگاه فرصت ارزشمندی بود که بخشی از تواناییهای علمی و فناوری و استعدادهای تشکلهای دانش بنیان مرتبط با بسیج علمی کشور نمایان شود.
طلایی نیک با تاکید بر تشدید پیوند دانشگاه و صنعت به ویژه صنعتی شدن چرخه علمی کشور با هدف کاهش شکاف بخشهای علمی و صنعتی، گفت: همانطور که در صنایع دفاعی، ایران توانسته خود را به ۱۰ کشور اول دنیا برساند، این امکان نیز وجود دارد که ظرفیتهای علمی ما در سایر بخشهای صنعتی و اقتصادی مورد اتکا قرار گیرد. ما در استفاده از قابلیتهای بالقوه علمی کشور، راه پیموده نشده زیادی داریم.
معاون وزیر دفاع تصریح کرد: وزارت دفاع درصدد است تا ارتباط فعال خود را با دانشگاه، شرکتهای دانش بنیان، نخبگان، حلقههای علمی و بخش خصوصی توسعه داده و ظرفیتهای بخشهای دانشگاهی و خصوصی را هم افزا کند.
طلایی نیک گفت: در آینده نزدیک با همکاری مجلس و دولت الگوی جدیدی برای مشارکت بخش خصوصی در صنایع دفاعی شکل خواهیم داد.
معاون وزیر دفاع در پاسخ به پرسشی مبنی بر استفاده از ظرفیتهای وزارت دفاع در صنایع هواپیماسازی و خودروسازی گفت: وزارت دفاع تلاش میکند جای بخش خصوصی را نگیرد بلکه حامی آن باشد؛ لذا جاهایی که بخش خصوصی ظرفیت دارد وزارت دفاع ورود نکرده و برای تقویت آن تلاش میکند.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه صنایع هوایی و خودرویی نیز تلاش کرده ایم با کمکهای فناورانه و تأمین نیازهای خودروسازان، به شکوفایی این دو صنعت کمک کنیم.
معاون وزیر دفاع خاطرنشان کرد: تاکنون کمکهای خوبی به خودروسازان شده و همچنین در حوزه راه اندازی خط تولید هواپیمای غیرنظامی ورود کرده ایم؛ پروژهها و طرحهای مناسبی در حوزه هواپیماسازی در حال پیگیری است که نتایج آن اعلام خواهد شد.
طلایی نیک اعلام کرد: اخیراً به دولت پیشنهاد تشکیل ستاد یا قرارگاه حمایت از هم افزایی حوزههای صنایع دفاعی و بخش خصوصی را ارائه داده ایم.