کد خبر:۹۲۲۶۸۸
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

خوانساری: بنیاد‌های فکری مسئولین، ناظر به رشد تولید نیست / برای شکوفایی اقتصاد راهی جز پشتیبانی از تولید وجود ندارد

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: تا زمانی که طرز تفکر مسوولین درباره تولید تغییر نکند، فشار‌ها بر تولیدکننده و معیشت مردم روز به روز بیشتر و چالش‌های اقتصادی هم بزرگتر می‌شود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امسال شعار سال در ادامه تاکیدات سال‌های گذشته مقام معظم رهبری بر موضوع جهش و رونق تولید انتخاب شد با یک تغییر کلی یا یک پیش زمینه بسیار مهم و سرنوشت ساز برای رشد تولید با عنوان پشتیانی و مانع زدایی، لذا مشخص است تولید همچنان اولین برنامه راه و نقشه مهم برای توسعه اقتصاد ایران است که رهبر معظم انقلاب باز هم بر آن تاکید دارند، اما چرا اهمیت این موضوع تا کنون به درستی تبیین نشده، مشکل کجاست و چرا علی رغم تاکیدات فراوان ایشان بر مساله تولید، همچنان به مقصد مورد نظر در رشد و رونق تولید نرسیده ایم را مسعود خوانساری؛ رئیس اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو مطرح کرده است که در ادامه تقدیم می‌شود.


رئیس اتاق بازرگانی تهران با انتقاد از مسوولین در خصوص، بی توجهی به عملیاتی کردن شعار‌های سال گفت: مسوولین در بیان زبانی از حمایت از رشد و رونق تولید زیاد صحبت می‌کنند و از اجرای آن دم می‌زنند که برنامه‌هایی برای تحقق شعار سال دارند، اما به مرحله عمل که می‌رسند متأسفانه آنچنان که انتظار می‌رود در راستای تحقق شعار سال و اهداف مورد نظر در زمینه تولید کار خاصی صورت نمی‌دهند، ملت ایران شاهد این موضوع است.


بیشتر بخوانید:

خاندوزی: مفاسد اقتصادی مانع جدی برای رونق تولید

بزرگترین مانع‌زدایی از تولید ایجاد مانع برای سفته‌بازی است


وی در ادامه خاطر نشان کرد: قطعا با حرف زدن و شعار دادن، تولید رشد نمی‌کند و رونق نمی‌گیرد، آنچه برای اجرای راهبرد‌ها و رهنمود‌های مقام معظم رهبری در مسایل اقتصادی بخصوص تولید لازم است، اجرایی کردن کلام و خواسته ایشان است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران دلایل عدم رشد تولید را بیان و خاطر نشان کرد: علت اینکه تولید در اقتصاد ایران رشد نمی‌کند، بی برنامگی محض است، اگر آمار‌ها بررسی شود به خوبی می‌توان دریافت نقدینگی‌ها در کجا سرمایه گذاری می‌شود! تجارت در ایران چه جایگاهی دارد؟ نگاه و عملکرد دولت و حاکمیت به اقتصاد آنگونه نبوده که نقدینگی و سرمایه‌ها به سمت تولید برود و تا زمانی که این نگاه و عملکرد تغییر نکند، رشد تولید امکان پذیر نخواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مردم از شعار زدگی خسته شده اند گفت: قطعا رشد و جهش تولید در کوتاه مدت عملی نمی‌شود و نیازمند برنامه ریزی و تامین زیر ساخت‌های مختلف از قوانین تا اجراییات است، یعنی تولید زمانی رونق می‌گیرد که چالش‌ها و موانع پیش روی تولید به صورت ریشه‌ای و بنیادی حل و فصل شود. به هر صورت همه ما فعالان اقتصادی و مردم امیدوار هستیم با سیاست گذاری‌های درست، فشار ها، مشکلات و سختی‌های اقتصادی جامعه برطرف شود، هر چند که مسئولین گا‌ها چالش‌ها و مشکلات را بهتر از ما می‌شناسند، اما تلاش و اراده برای حل آن‌ها موضوع مهمی است که باید در همه مسوولین نهادینه شود که تا کنون در مسوولین دیده نشده تا فرمایش رهبر انقلاب در خصوص تولید به عنوان برنامه و نقشه راه سال‌های گذشته تا به امروز که به ١۴٠٠ رسیده ایم را عملیاتی کنند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران در ادامه خاطر نشان کرد: نگاه ما به تولید، نگاه ناقص و اشتباهی است، به عبارت دیگر، بنیاد‌های فکری مسوولین بر مبنای حمایت یا رونق تولید گذاشته نشده است در حالی که برای رسیدن به اقتصاد پویا و شکوفا تمام تفکر ما باید توسعه و رشد تولید و گسترش بازرگانی باشد، در نتیجه چنین تفکری، نه تنها کسی در جامعه بیکار نمی‌ماند، بلکه به انحاء مختلف اقتصاد روند رو به جلو را سپری خواهد کرد.

خوانساری افزود: متاسفانه در ایران تا کنون آنگونه که انتظار می‌رفتهحمایتی از کارگر، تولید و دغدغه‌ای برای بیکار نشدن جامعه وجود نداشته است. به همین خاطر است که بلافاصله سمت و سوی سرمایه‌ها به سمت دلالی و فعالیت‌های غیر مولد کشیده می‌شود. چرا در کشوری مثل ایران با این همه ظرفیت کار و تولید، کار عده‌ای از هموطنان ما باید کولبری در مناطق صعب العبور کوهستانی باشد؟ چرا کسی در اخبار به این موضوع نمی‌پردازد که بار‌ها متعلق به چه کسی است؟ از کجا می‌آید؟ کولبری که برای یک لقمه نان، جان در کف می‌گیرد آیا چنین پول‌هایی برای خرید لوازم خانگی یا... دارد که با کولبری برای خودش آن‌ها را خریداری کند؟ یا اینکه بار‌ها متعلق به تاجر‌هایی است که از آن‌ها هیچ حرفی زده نمی‌شود؟

وی اضافه کرد: پس تا شرایط عوض نشود، یعنی تفکر مسوولین به موضوع تولید تغییر نکند، رشدی برای تولید نمی‌توان متصور شد، بلکه آنچه انجام می‌شود به شکل صوری، سطحی و ظاهر سازی است، برخی از موارد تولید هم که در جامعه بازتاب بیشتری دارد مشخص می‌شود، اما تولید به صورت گسترده به عنوان فعال سازی همه ظرفیت‌های خالی بنگاه‌های اقتصادی به صورت ریشه‌ای و اساسی شکل نمی‌گیرد، خصوصا اینکه اساسی‌ترین بحث‌های تولیدی کشور یا دولتی است یا اگر نیست خصوصی‌ها فرق چندانی با دولتی ندارند.


بیشتر بخوانید:

سلاح ورزی: بخشنامه‌های خلق‌الساعه مانع جدی بر سرِراه تولید

موحدی: باور به باقی ماندن تحریم رمز پشتیبانی از تولید داخل


عضو اتاق بازرگانی ایران در این باره تصریح کرد: به بیان مشخص و مختصر متاسفانه در کشور ما به بحث تولید و خصوصی سازی اقتصاد به صورت ریشه‌ای و اساسی نگاه نمی‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی تهران در پایان تاکید کرد: به هر حال تا زمانی که طرز تفکر مسوولین درباره تولید تغییر نکند، فشار‌ها بر تولید و معیشت مردم روز به روز بیشتر می‌شود و چالش‌های اقتصادی هم بزرگتر می‌گردد. به هر حال ساختار اقتصادی ما باید از اعانه دادن به مردم دست بردارد و برای رشد اقتصاد، تولید کشور را مدیریت کند و برای گسترش تشکیلات تولید هر گونه حمایت لازم را به کار بگیرد. البته این اشکال اساسی وارد است که هیچ حمایتی نباید رانتی و آلوده به رانت باشد، بلکه حمایت باید از بخش خصوصی آزاد و بخش واقعی اقتصاد به صورت علمی و آنچه در کشور‌های توسعه یافته صورت گرفته باشد در غیر این صورت مسائل و چالش‌های اقتصادی ما به این زودی‌ها حل نمی‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار