آخرین اخبار:
کد خبر:۹۲۲۸۴۵

کاهش سهم دلار از ذخایر ارزی جهان

تا پایان سال ۲۰۲۰ حدود ۵۹ درصد کل ذخایر ارزی جهان بر حسب دلار بوده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، اقبال بانک‌های مرکزی جهان به دلار رو به کاهش است و ارز‌های امن‌تر نظیر ین ژاپن و فرانک سوئیس در حال گرفتن جای اسکناس سبز هستند. آن‌طور که داده‌های جدید صندوق بین‌المللی نشان می‌دهد، سهم دلار از ذخایر ارزی جهان در پایان سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ به ۵۹ درصد رسیده است تا بدین ترتیب بیشترین کاهش فصلی سهم دلار در ۲۵ سال اخیر به ثبت برسد. این رقم ۱.۴ درصد کمتر از رقم ثبت شده دوره مشابه قبل است.

از سوی دیگر روند افزایش سهم یوان چین از ذخایر ارزی جهان کماکان ادامه دارد و این ارز حدود ۲.۳ درصد کل ذخایر را تشکیل می‌دهد که ۰.۱ درصد بیشتر از رقم ثبت شده در فصل قبل است. در طرف مقابل، اما سهم ین به ۵.۳ درصد کاهش یافته است. سهم یورو از این ذخایر نیز به ۲۱.۲ درصد رسیده که ۰.۷ درصد بیشتر از رقم ثبت شده قبلی است. با بهبود وضعیت اقتصاد چین پس از همه گیری کرونا تمایل معامله گران به خرید و نگهداری یوان بیشتر شده است تا جایی که این ارز بیشترین صعود را در برابر دلار در بین ۹ ارز مهم جهانی داشته است.

بیپان رای- استراتژیست ارزی در موسسه سی آی بی سی- گفت: هرچند به آهستگی شاهد فاصله گرفتن کشور‌ها از دلار هستیم، اما رسیدن به یک نظام ارزی چندقطبی چیزی است که در نهایت اتفاق خواهد افتاد.

یکی از بانک‌های بزرگ آمریکایی نیز در گزارشی جداگانه از کاهش تمایل بانک‌های مرکزی به نگهداری دلار و افزایش تقاضای خرید طلا خبر داده است. به گفته بنک آف امریکا، بانک‌های مرکزی جهان در سال گذشته بیش از ۶۵۰ تن طلا به ذخایر ارزی خود افزوده اند. این بانک سهم دلار از ذخایر ارزی بانک‌های مرکزی جهان را ۶۱.۸ درصد ارزیابی کرده که ۰.۵ درصد بیشتر از برآورد صندوق بین المللی پول بوده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار