به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، تارنمای بلومبرگ کوئینت که با شبکه خبری بلومبرگ همکاری دارد در گزارشی نوشت: آمریکاییها در دوران کرونا با افزایش خشونت علیه آسیایی تبارها دست و پنجه نرم میکنند و شواهدی وجود دارد که نشان میدهد موج مشابهی نیز در کانادا بروز کرده است.
گزارش جدیدی که هزینه مالی آن از سوی دولت کانادا تامین شده است نشان میدهد که آسیایی تبارها در کانادا نیز مورد حملاتی از سوی ساکنان این کشور قرار گرفته اند.
این گزارش را گروههای مدنی همچون شورای ملی عدالت اجتماعی چین-کانادا تهیه کرده اند.
این گزارش تحت عنوان نژادپرستی علیه آسیاییها با گذشت یک سال از همه گیری کرونا، به بازه زمانی ۱۰ مارس ۲۰۲۰ (۲۰ اسفند ۹۸) تا ۲۸ فوریه ۲۰۲۱ (۱۰ اسفند ۹۹) مربوط میشود و نشان میدهد در این مدت یکساله ۱۱۵۰ مورد حمله به آسیایی تبارها در کانادا صورت گرفته که شامل حملات فیزیکی، سرفه یا تف کردن به روی قربانیان و توهینهای لفظی بوده است.
«امی گو/Amy Go» رئیس شورای ملی عدالت اجتماعی چین کانادا گفته حملات علیه اسیایی تبارها در کانادا در سال گذشته بیشتر از آمریکا بوده است.
در شهر ونکوور کانادا پلیس سال گذشته میلادی ۹۸ مورد جنایت ناشی از تنفر نسبت به آسیاییها را ثبت کرد که نسبت به سال قبل از آن (۲۰۱۹) ۱۲ مورد افزایش نشان میداد.
در کانادا برده داری گسترده آفریقایی تبارها تا حدی به دلیل حضور بریتانیاییهایی بوده که با اموال انسانی خود و همزمان با تحولات در کشورهای مستعمره آمریکا به کانادا متواری شدند. البته کانادا تولید پنبه، برنج، تنباکو یا شکر نداشته است. اینها کالاهایی هستند که باعث بروز برده داری سازمان یافته در نیمکره غربی شدند.
تا اواسط قرن نوزدهم شاید جمعیت سیاه پوستان کانادا ۲۰ تا ۴۰ هزار نفر بود. برده داری در این کشور در سال ۱۸۳۴ ملغی شد، اما جدایی سفیدپوستان از سیاه پوستان در مدارس، رستوران ها، سالنهای تئاتر و مناطق همجوار امری مرسوم بود.
سابقه مهاجرت آسیایی تبارها به کانادا به اندازه سابقه مهاجرتی آنها در آمریکا با حوادث نژادپرستانه توام است. از سال ۱۹۲۳ تا ۱۹۴۷ قانون «انزوای چینی ها» اجرا میشد. در سال ۱۹۴۲ دولت کانادا، با الگو گرفتن از آمریکا شهروندان کانادایی ژاپنی تبار را وارد اردوگاهها کرد. در مجموع اسیایی تبارها در کانادا امروزه مانند همتایان خود در آمریکا در فقر زندگی میکنند.
شبکه خبری سی ان ان به تازگی گزارش داد: جرائم و حملات با سلاح سرد علیه شهروندان آمریکایی-آسیایی تبار نسبت به سال گذشته در شهر نیویورک افزایش یافته است.
اداره پلیس نیویورک اعلام کرده که شمار جرائم علیه شهروندان آمریکایی- آسیایی دراین شهر در سال ۲۰۱۹ تنها سه مورد بود که این آمار در سال ۲۰۲۰ به ۲۹ فقره جرم و جنایت رسیده است. سی ان ان افزود: جرائم علیه شهروندان آسیایی تبار تنها مختص به شهر نیویورک نبوده و این روند افزایش جرائم علیه آسیایی تبارها، شامل سراسر آمریکا و از جمله «محله چینی ها» در شهر «سانفرانسیکو» نیز هست.
ادعاهای دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا که به گفته کارشناسان دارای ماهیت نژادپرستی بوده و منشا انتشار ویروس کرونا را چین میدانست، بطور غیر مستقیم حس انتقام جویی را به آمریکاییهای طرفدار خود القا کرده است.