به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید جواد ساداتی نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۱۷ فروردین) و در جریان قرائت گزارش این کمیسیون درباره توزیع نهادههای دامی اظهار داشت: ۲.۵ میلیون تن سالانه مرغ در ایران تولید میشود و در ردیف صادرکنندگان مرغ به سایر کشورها هستیم.
وی افزود: چه اتفاقی افتاده که این افتخار و تلاش مجموعه تولید در کشورمان اینگونه به خاری صفهای طولانی در سال ۱۴۰۰ تبدیل شده است و از همه بدتر اینکه ۵۰ هزار تن مرغ برای اینکه تامین کمبود مرغ در کشور را داشته باشیم را وارد کردهایم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: بر اساس بررسیهای کمیسیون کشاورزی مجلس دلیل هرج و مرج و آشفتگی بوجود آمده در موضوع مرغ ۵ مقصر اصلی دارد که به شرح ذیل است:
۱- تصمیمات غیرکارشناسی رئیس جمهور
۲- عدم نظارت وزارت کشور
۳- تصمیات غیر فنی و نقص فنی وزارت صمت
۴- تصمیمات غیر صحیح وزارت جهاد کشاورزی
۵- عدم تامین ارز مورد نیاز توسط بانک مرکزی
رئیس کمیسیون کشاورزی اظهار داشت: از دلایل اصلی شرایط حاضر وجود ارز ۴۲۰۰ تومانی و فساد و رانت و ناتوانی در نظارت بر آن است. مثلا مابه التفاوت قیمت سویا ۱۴ هزار تومان است.
وی با بیان اینکه یک تریلر نهاده ۵ میلیارد تومان سود دارد و این ام الفساد این اتفاقات است افزود: علیرغم نظر کمیسیون کشاورزی و متخصصین و کارشناسان در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در نهادههای دامی در سال ۱۴۰۰ نهایتا مجددا ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهادهها را در سال ۱۴۰۰ داریم.
ساداتی نژاد با بیان اینکه در واردات نهادههای دامی سقف قیمت در نظر گرفته میشود که این تفاوت قیمت موجب ایجاد رانت خواهد شد، گفت: لغو قانون مصوب مجلس یعنی قانون انتزاع و برگشت اختیارات وزارت جهاد از مشکلات اصلی در این زمینه بوده است.
وی تصریح کرد: رئیس جمهور حتی در مقابل توافق وزرای صمت و جهاد وارد شدند و آن را ابطال کردند لذا ساماندهی و کنترل بر بازار به دلیل واگذاری به وزارت صمت وجود ندارد.
نماینده کاشان در مجلس با بیان اینکه ایجاد قرارگاه مرغ و بازگرداندن اختیارات به وزیر جهاد کشاورزی آرامش را بازگردانده است، یادآور شد: متأسفانه در این زمینه تأخیر و مقاومت شد؛ بانک مرکزی در سال ۹۹ مدیریت مناسبی برای تخصیص ارز به نهادههای دامی نداشت و ما با کمبود نهادههای دامی مواجه شدیم که این به معنی کمبود مرغ و صفهای طولانی است. همچنین سه میلیون تن نهاده دامی در گمرک رسوب کرد.
ساداتی نژاد با اشاره به برخی ایرادات در حوزه وزارت صنایع نیز گفت: اصلیترین مشکلات تعیین قیمت غیرواقعی و دستوری بود که نقش اصلی را در آشفتگی قیمت مرغ داشت. زمانی که مرغ ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومان تمام شده قیمت ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان برای آن در نظر گرفته شد در حالی که مرغداری یک بنگاه اقتصادی است نه خیریه و وقتی ما میخواهیم آنها را زیر قیمت تمام شده عرضه کنند این امر به تعطیلی تولید و افزایش قیمت میانجامد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: ستاد تنظیم بازار نقشش را در حوزه کشاورزی خوب ایفا نکرد و شبکه توزیع مناسب هم وجود نداشت. علاوه بر این آمار خطا و غیرواقعی در مورد جوجه ریزی ارائه شد و اجبار به تحویل مرغ ۴۵ روزه باعث شد در دو ماه ۵۰، ۶۰ هزار تن کاهش گوشت داشته باشیم. متأسفانه ما برای تولید نهادههای دامی در داخل کشور نیز دچار مشکل هستیم.
وی با تأکید بر ضرورت اجرای کامل قانون انتزاع و بازگرداندن اختیارات وزارت جهاد کشاورزی گفت: سران قوا در اولین جلسه خود در این باره تصمیم بگیرند وگرنه آشفتگی ادامه خواهد یافت.
ساداتی نژاد اظهار داشت: توصیه دیگر ما تعیین قیمت محصولات کشاورزی توسط شورای قیمت گذاری وزارت جهاد و سپردن تنظیم بازار محصولات کشاورزی به وزارت جهاد است.
وی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی باید ارز مورد نیاز را تأمین کند و واردات نهادههای دامی نیز از انحصار خارج شود. علاوه بر این وزارت جهاد نیز باید جوجه ریزی را به ۱۴۰ میلیون قطعه افزایش دهد.
اگه نمایندگان بویژه خود ی ساداتی نژاد بعنوان رییس کمیسیون کشاورزی مجلس زودتر از اینها نظارت میکردند و در برابر این بی تدبیری ها و سوء مدیریت های دولتی سکوت نمیکردند وضع الان اینگونه نبود
چرا باید گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد علت برخی از نابسامانی های بازار مواددغذایی الان !! باید در صحن قرائت بشود !؟آیا زودتر از این صدای اعتراض مردم را نشنیده بودید !؟ صف های مرغ و.. را ندیده بودید !؟ سختی مردم در این مورد را ندیده بودید !؟
بله علت تداوم این نابسامانی ها عدم نظارت بموقع مجلس بر عملکرد دولت در بخش تولید و توزیع مرغ و.. بوده
مردم اعتراض میکنند رهبری معظم هم بارها از وضع موجود گله کرده اند اما توقع ما از مجلس ان بود که اونها پیش از رهبری معظم نظارت کافی بر عملکرد دولت میداشتند و رسیدگی میکردند
آیا باید حتما رهبری معظم از وضعیت گرانی و معیشت مردم گله میکردند که مسئولین بفکر حل مشکلات بیافتند !؟ این ابزار نظارتی مجلس پس کجا و کی باید بکار بیاد !؟
وحدت قوا معنایش سکوت در برابر بی تدبیری ها و سوء مدیریت ها نیست بلکه باید قوا برای حل مشکلات مردم وحدت کنند
یکی از دلایل این سکوت ها ندانستن معنای درست وحدت است
دلیل دیگر این سکوتهای بعضا تعمدی، به انتخابات مجلس بر میگردد و خودشان بهتر میدانند که منظور ما چیست !؟
مردم تنها کاری که میتوانند انجام بدهند اعتراض است اگر قرار باشد مجلس هم فقط به اعتراض زبانی و قرائت گزارش اکتفا کند پس چه فرقی بین مردم و نمایندگان هست !؟ مجلس ابزار نظارتی فراتر از اعتراض زبانی دارد که متأسفانه در جای لازم از ان استفاده نمی کند
بد نیست وقتی میخواهیم انتقاد کنیم یه سوزن هم بخودمون بزنیم ببینیم ایا سکوت ما هم در تداوم این مشکلات نقشی داشته و مؤثر بوده یا نه !؟