به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامههایی جداگانه به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر آموزش و پرورش، فهرست بازنگری شده کالاها و اقدامات آسیبرسان به سلامت را در سال ۱۴۰۰ ابلاغ کرد.
سعید نمکی در این نامهها به منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش نوشت: به استناد «ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)» و «بند ج ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه» و در راستای اجرای تکلیف قانونی این وزارت، فهرست کالاها و اقدامات آسیب رسان به سلامت برای اعلان در سال ۱۴۰۰ مورد بازنگری قرار گرفته که بخش محصولات خوراکی آن جهت استحضار به پیوست این نامه است.
وزیر بهداشت افزود: به منظور صیانت از سلامت جامعه خواهشمند است دستور فرمایید ضمن آموزش و اطلاع رسانی، در مورد پذیرایی در مراکز غذاخوری، بوفههای کارکنان، دانشجویان و مراکز آموزشی شبانه روزی از سرو مواد غذایی مندرج در این فهرست ممانعت شود.
نمکی در این نامه تاکید کرد: مواد غذایی مندرج در این فهرست به دلیل کالری بالا (داشتن شکر و روغن افزوده، چربی اشباع و ترانس) یا نمک و همچنین مواد نگهدارنده، به عنوان عوامل بیماریهای غیرواگیر محسوب شده و مصرف آنها میتواند در دراز مدت، موجب اضافه وزن، چاقی، فشارخون، دیابت و سایر بیماریهای غیرواگیر شود.
به گزارش ایرنا، فهرست کالاها و خدمات آسیب رسان به سلامت شامل انواع سوسیس و کالباس، پیتزا و ساندویج دارای سوسیس و کالباس، انواع سمبوسه و فلافل، انواع نوشابههای گازدار و انرژی زا، انواع تافی، فرآوردههای یخی، انواع روغن و سس مایونز، فرآوردههای ذرت حجیم شده، شیرینی تر، فرآوردههای آرایشی مثل رژ لب، کرم پودر، مداد آرایشی چشم، بزنزه کردن پوست، محصولات لاغر کننده موضوعی، قرص ترامادول و استامینوفن کدئین است.
فهرست کالاها و اقدامات آسیب رسان به سلامت سال ۱۴۰۰ در اینجا قابل مشاهده است.