به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب و اشباع در رگها، آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی میشود.
زهرا عبداللهی افزود: بر اساس نتایج آخرین یافتههای علمی در جهان، مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا، خطر بروز سرطان سینه در خانمها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه مصرف خانگی روغنهای جامد به هیچ عنوان توصیه نمیشود، ادامه داد: روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینی ها، عمدتاً در قنادیها کاربرد دارد و مصرف آن در خانه به افزایش دریافت این روغن دامن میزند. اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و انواع سرطانها را به دنبال دارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: روغنهای جامد در ایران با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده اند که مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند، ولی باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغنهای گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارند و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون LDL، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سکته قلبی را به دنبال دارد. به ویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.
عبداللهی افزود: توصیه میشود برای پیشگیری از بیماریهای قلبی، عروقی از روغنهای مایع با منشاء گیاهی استفاده شود. چربیهای مایع، روند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق) را کند میکند.
وی اظهار داشت: روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظهای اسیدهای چرب غیر اشباع دارند که برای حفظ سلامت قلب ضروری است. میزان اسید چرب ترانس این روغنها کمتر از ۲ درصد است و در بعضی از روغنهای مایع تقریبا صفر است که زیرو ترانس نامیده میشوند.