به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از سعودی لیکس، یک سند یمنی فشاری را که عربستان سعودی برای مخفی کردن زندانهای سری خود در یمن و نقض شدید حقوق بشری و همچنین شکنجه در آنها اعمال کرده است را فاش کرد.
این سند که توسط ویکی لیکس سعودی به دست آمده است، فشار جعلی عربستان بر دادستان کل یمن را برای گزارشهای جعلی در خصوص انکار وجود زندانهای سری متعلق به ائتلاف متجاوز سعودی در یمن را نشان میدهد.
این اقدام عربستان برای فرار از تحریمهای بینالمللی و ترس از اقدام و واکنش سازمانهای حقوق بشری، پس از نظارت سازمانهای بین المللی بر زندانهای مخفی عربستان سعودی و امارات در المهره صورت گرفته است.
اخیرا سازمان حقوق بشر و آزادی سام در گزارشی از اقدام رژیم سعودی با مشارکت امارات در بازداشت و شکنجه صدها یمنی در زندانهای غیر قانونی در داخل عربستان و یمن خبر داد.
در این گزارش آمده است که یک تیم میدانی از این سازمان دهها گروهی را که به صورت خودسرانه دستگیر و ناپدید شدهاند و برخی از آنها تحت شکنجه قرار گرفته و کشته شدهاند، بررسی کرده است.
سازمان مذکور در ادامه تاکید کرد که نیروهای وابسته به دولت مستعفی یمن از چهار سال پیش دهها غیرنظامی یمنی را به صورت خودسرانه و با نظارت ائتلاف متجاوز عربی ربوده و آنها را بازداشت و شکنجه کردهاند و امارات و عربستان بر شکنجه این غیرنظامیان نظارت کامل داشتهاند که طی عملیات امنیتی به بهانه جنگ با «القاعده» در استانهای جنوبی یمن بازداشت شدهاند.
سازمان حقوق بشری سام اعلام کرد ۸ زندان در «حضرموت»، «المهره» و «الحد» در جنوب یمن و نیز داخل عربستان تحت نظارت عربستان قرار دارد. این در حالی است که آمار دقیقی از افراد بازداشتی و ناپدید شده در این زندانها بهدلیل عدم ثبت اسامی این افراد ارائه نشده است.
«توفیق الحمیدی» رئیس سازمان حقوق بشری سام اعلام کرد که بازداشت خودسرانه، ناپدید شدن اجباری و شکنجه یک جرم غیرقابل قبول است و گزارش جدید دارای وجهه حقوقی مشخصی است که بیانگر رنج خانوادههای بازداشتشدگانی است که از سرنوشت زندانیان خود هیچ اطلاعی ندارند.
این سازمان در سال گذشته در بیانیهای اعلام کرد که افسران و نظامیان سعودی، بازداشتیهای یمنی را با شوک الکترونیکی شکنجه میکنند، برخی بازداشتیها حدود یک ماه در زندان انفرادی به سر میبرند و اجازه تماس با نزدیکان و یا ارتباط با دیگر زندانیان را ندارند. در میان این زندانیان حتی افرادی هستند که در مرزهای جنوبی عربستان سعودی علیه نیروهای صنعاء جنگیدهاند که تعداد آنها بیش از ۵۰۰ نفر است.
این سازمان در گزارش خود از عربستان سعودی خواست تا به نقض قوانین بینالمللی و نقض حقوق بشری در یمن پایان دهد و همه زندانیان یمنی را آزاد کند و در ادامه همچنین از گروه متخصصان برجسته حقوق بشری خواست که پرونده بازداشتیهای یمنی در زندانهای سعودی را در گزارشهای سالیانه خود ذکر کنند.
«آسوشیتدپرس» آمریکایی در ژوئن ۲۰۱۸ جزئیات تکان دهندهای از زندانهای امارات در جنوب یمن فاش کرد که در آن بازداشت شدگان مورد «خشونت جنسی» قرار میگیرند که بر اساس این گزارش وحشیانهترین روش برای گرفتن اعتراف از بازداشتشدگان در نظر گرفته شده است.