به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت و دبیر کارگروه تنظیم بازار در واکنش به خبر " بازار خرما هم از کنترل خارج شد/ هر کیلوگرم رطب به ۷۰ هزار تومان هم رسید" نوشت: در راستای حمایت از نخل داران و تولید کنندگان زحمت کش خرما و از طرفی تامین خرمای مورد نیاز ایام ماه مبارک رمضان و عرضه آن با قیمتهای متعارف و متناسب مقرر گردید دو نوع خرمای پرمصرف شامل مضافتی و کبکاب با محوریت انجمن ملی خرمای ایران بعنوان مرجع تامین کننده با همکاری مراکز توزیع سازمان میادین میوه و تره بار، فروشگاههای زنجیره ای، اتاق اصناف و مباشرین معرفی شده از سوی سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها اقدام گردد.
- با توجه به اهمیت تامین خرمای مورد نیاز، سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران مکلف گردید میزان ۲۰ هزارتن انواع خرمای مورد نیاز طرح را خرید و ذخیره سازی نماید.
- ازآنجاییکه خرما جزء گروهها ۳ کالایی در دستورالعمل نرخ گذاری کالا و خدمات بوده و مشمول قیمت گذاری مصوب نمیباشد بر این اساس واحدهای تولیدی بخصوص برندها راساً و با توجه به شرایط بازار نسبت به نرخگذاری و درج قیمت آن بر روی بسته بندیها اقدام مینمایند.
- قیمت اعلامی انجمن ملی خرما، تحویل درب سردخانه استانهای مبدا تولید کننده خرما مضافتی و کبکاب بدون احتساب هزینههای حمل، بسته بندی مجدد، سورت، توزیع و فروش و سود میباشد.
- با عنایت به مراتب فوق و ازآنجاییکه خرمای مورد نیاز فروشگاههای زنجیرهای به صورت غالباً مضافتی خشک و بدون شیره تهیه میشود به مراتب با قیمتهای بیشتری در سطح فروشگاهها عرضه میگردد.
- بر مبنای ضوابط قیمت گذاری میبایست هر بسته خرمای مضافتی با لحاظ شرایط فوق تحویل به فروشگاههای زنجیرهای هر کیلو گرم ۲۶ هزار تومان و قیمت مصرف کننده ۲۹ هزار تومان عرضه گردد که حسب بررسیهای صورت گرفته ۹۰ درصد از فروشگاههای زنجیرهای با رعایت حاشیه سود ۱۰ الی ۱۲ درصد قیمتهای اعلامی را رعایت نمودند و طی روزهای اخیر نیز حسب مکاتبات صورت گرفته با سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و فروشگاههای زنجیرهای ضمن تذکر با خاطیان برخورد لازم صورت پذیرفته است.
- درحال حاضر عرضه مستقیم خرمای مضافتی در سازمانهای میادین میوه و تره بار شهرداریها با قیمت هر کیلو گرم ۲۵۵۰۰ تومان در حال انجام است ضمن اینکه برای عرضه مستقیم خرما توسط تولیدکنندگان غرف رایگان در نقاط اصلی سازمان میادین واگذار شده است.
به هر حال قیمت اعلامی ۷۰ هزار تومان برای خرما، به نظر ناکارآمد جلوه دادن دستگاههای اجرایی میباشد. بررسیهای میدانی از سطح بازار نشان میدهد حتی در سطح خرده فروشی اصناف این قیمت اتفاق نیفتاده و مجددا تاکید میگردد هر میزان از دو نوع خرمای مضافتی و کبکاب که مورد نیاز استانها، سازمان میادین میوه و تره بار، فروشگاههای زنجیرهای و... میباشد، سریعا از طریق انجمن ملی خرما و سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اقدام نمایند.