به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین که ریاست هیأت این کشور در گفتگوهای برجامی را برعهده دارد، به توییتی از «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به عنوان نماینده بروکسل در مذاکرات وین حاضر شده درباره عدم وجود ضرب الاجل در گفتگوها واکنش نشان داد.
وی در توییتی نوشت: کاملاً درست است، انریکه عزیز. ضرب الاجلی وجود ندارد، اما تاریخ هدف ۲۱ مه (۳۱ اردیبهشت) وجود دارد. البته که میتوانیم بعد از این تاریخ هم گفتگوها را ادامه دهیم، اما در آنصورت تردیدها و مخاطرات بیشتر خواهد بود. خوب است که همه مشارکتکنندگان در گفتگوهای وین این موضوع را درک کنند.
مورا پیشتر نوشته بود: «چهارمین دور از مذاکرات وین را برای احیای برجام برگزار کردیم. ضربالأجلی وجود ندارد، ولی بهعنوان یک هماهنگکننده، فوریتی قطعی را احساس میکنم. زمان به نفع ما نیست. خوشحالم که میبینم تمام نمایندگان از جمله ایران و آمریکا میگویند که همین احساس را دارند».
دیروز (شنبه) رسانه ژاپنی «اناچکِی» گزارش داد «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزارت خارجه و مذاکرهکننده ارشد ایران در گفتگوهای برجامی وین روز جمعه به این رسانه گفته ممکن است ایران تمدید همکاریها با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را در زمینه بازرسی از سایتهای هستهای خود در نظر بگیرد.
عراقچی به خبرنگار اناچکی در این خصوص گفت ایران امیدوار است پیشرفت کافی (در وین) حاصل شود تا به تمدید (توافق با آژانس) نیازی نباشد. وی افزود، اما اگر نیاز شود، ایران در زمان مناسب تمدید را در نظر خواهد گرفت.
بر اساس این گزارش، تصور میشود که عراقچی و «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در دیدار روز پنجشنبه خود در مقر آژانس در وین در این خصوص گفتگو کردهاند.
پیشتر «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا ابراز امیدواری کرد واشنگتن بتواند به تفاهمی در مذاکرات وین دست پیدا کند تا بتوان توافق فنی میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی که در پایان ماه جاری میلادی منقضی میشود را تمدید کرد.
اخیراً پایگاه اینترنتی شبکه آمریکایی «بلومبرگ» هم گزارش داد قدرتهای جهانی در تلاش هستند تا توافق هستهای با ایران را تا پیش از اواخر مه، قبل از موعد پایان توافق ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی احیا کنند.
بلومبرگ با اشاره به تایید این مسئله از سوی دو مقام اروپایی که در میانجیگری روند گفتگوها در وین مشارکت دارند و به دلیل حساسیت این گفتگوها نخواستند نامشان فاش شود، هدف گذاری شدن این تاریخ را تایید کرد و به نقل از آنها افزود گرچه ایران و آمریکا در مسیر توافق پیشرفت کردهاند، همچنان راه زیادی تا رسیدن به تفاهم باقی است. طبق این گزارش، با نزدیک شدن به ۲۲ مه (اول خرداد) گفتگوها فوریت یافته است.