به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، ابوالقاسم حسینپور گفت: در این نوبت از بارندگی، طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در ۱۰ استان کشور آبگیری شدند و ضمن جلوگیری از بروز خسارات سیل، در شرایط خشکسالی حاکم بر کشور، حیات تازهای به مناطق تحت پوشش طرحهای مذکور دادند.
حسین پور با تاکید بر ضرورت توسعه زیرساختهای آبخیزداری و آبخوانداری در جهت مدیریت توأمان مخاطرات طبیعی همچون سیل و خشکسالی، افزود: پهنه بحرانی سیلهای اخیر، در محدوده ۲۵۴ حوزه آبخیز در سطح ۹ میلیون هکتار از حوزههای آبخیز استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، اصفهان، سمنان، یزد، گیلان و تهران را در برگرفت.
مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها تصریح کرد: طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری با کنترل سیلهای اخیر توانستند در مناطقی از کشور که با کاهش ۹۰ درصدی بارندگی در شرایط بحران خشکسالی و کمبود آب قرار داشتند، نظیر سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و خراسان جنوبی با تقویت منابع آبی، نجات بخش مناطق مذکور باشند.
حسین پور گفت: گسترش سامانههای آبگیر باران در قالب طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری، عامل مهمی در ارتقای بهره وری نزولات آسمانی، پیشگیری از خسارات سیل، افزایش توان محیطی در مواجهه با خشکسالی، پشتیبانی از تولید کشاورزی و پایداری حیات عرصههای طبیعی به شمار میرود.