به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، مولوی «هبتالله آخوندزاده» رهبر طالبان با انتشار پیامی به مناسبت فرارسیدن عید فطر بدون اعلام آتشبس در ایام عید، با اشاره به خروج نیروهای خارجی از افغانستان گفت که «کشور در آستانه آزادی و استقلال قرار دارد و جهاد ۲۰ ساله نزدیک است به ثمر برسد».
وی با تاکید بر موضع این گروه برای ایجاد یک «نظام خالص اسلامی» در افغانستان اظهارداشت: «ما به همه ملت خود اطمینان میدهیم که پس از پایان اشغال، چنان نظام افغانشمول اسلامی به میان خواهد آمد که تمام اقشار کشور به مبنای اهلیت و استعداد خود در آن جا داشته باشد».
رهبر طالبان در ادامه نیز با درخواست پیوستن دیگر جناحها به این گروه تاکید کرد: «بر افغانهای ایستاده در طرف مقابل یکبار دیگر صدا میکنم که دیگر هیچگونه تلاشی برای ادامه جنگ نکنند، این کشور خانه مشترک همه افغانهاست».
ملاهبت الله افزود: «آغوش امارت اسلامی به روی همه افغانها باز است، به آنهایی که در گذشته در صف مخالف ما بودند دست عفو و همدلی را دراز مینمائیم، و آنها را به همراهی در راه حق دعوت میدهیم».
وی با استقبال از تصمیم آمریکا و دیگر کشورهای خارجی برای خروج نیروهایشان از افغانستان نیز تاکید کرد که همه بخشهای توافقنامه قطر باید عملی شود، اما آمریکاییها تاکنون بارها از این توافق سرپیچی کردهاند.
رهبر طالبان همچنین ضمن انتقاد از عدم آزادی زندانیان این گروه، عدم خروج سران طالبان از فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل و تاخیر در خروج از افغانستان به آمریکا هشدار داد: «اگر آمریکا بر وعدههایش وفا نمیکند، جهان باید شاهد باشد که مسئولیت عواقب آن بهعهده آمریکا خواهد بود. امارت اسلامی به هر قیمت از استقلال و آزادی کشور خود دفاع میکند و این چیز را در بیست سال گذشته ثابت کرده است».
ملا هبت الله خاطرنشان کرد که طالبان خواستار روابط خوب و مثبت با جهان، منطقه و کشورهای همسایه است و اطمینان داد که از خاک افغانستان به هیچکسی ضرر نمیرسد و از دیگر کشورها نیز خواست تا در امور داخلی افغانستان مداخله نکنند.
بیانیه میافزاید: از سازمان ملل متحد و دیگر کشورهای ذیدخل میخواهیم که بیطرفی کامل خود را در قضیه افغانستان نشان دهند و در مسائل زندگی، عقیده و تفکر مردم افغانستان، تلاشی نکنند که با واکنش ملت ما روبهرو شوند.
وی با متهم کردن دولت افغانستان به تخریب روند صلح با اشاره تلویحی به «نشست استانبول» گفت: «امارت اسلامی یک جهت مهم قضیه است. هر روند سیاسی که در مورد حل مسئله افغانستان باشد و از امارت اسلامی امید و توقع اشتراک در آن وجود داشته باشد باید پیش از پیش با جزئیات باید در جریان آن قرار گیرد تا براساس ارزشهای دینی و منافع علیای ملی خود ارزیابی کرده و در مورد آن تصمیم لازم را اتخاذ نماید».