به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد جمال ارونقی با اشاره به وضعیت موجودی کالاهای اساسی در بندر امام خمینی، اظهارداشت: طبق بررسیهای بعمل آمده و آمار واصله ۳.۴۳۷.۸۷۰ تن کالای اساسی شامل: ۶۲.۹۵۱ تن گندم؛ ۱.۷۶۷.۲۴۸ تن ذرت؛ ۲۷۶.۱۵۶ تن جو؛ ۶۶۸.۲۰۴ تن سویا؛ ۱۳.۶۲۲ تن برنج؛ ۱۶۶.۴۴۷ تن شکر؛ ۱۸۰.۷۱۶ تن روغن خام و ۳۰۲.۵۲۶ تن دانههای روغنی مجموعاً به میزان ۳.۴۳۷.۸۷۰ تن کالای اساسی که اکثراً مشمول دریافت ارز ترجیحی ۴۲۰۰۰ ریالی در بندر امام خمینی (ره) تخلیه شده است.
معاون فنی گمرک افزود: همچنین ۱۰ فروند کشتی حاوی ۲۵۷.۴۰۴ تن دانههای روغنی، ذرت، سویا، گندم و روغن خام درکنار اسکله موجود بوده و ۱۲ فروند کشتی حاوی ۷۱۸.۴۷۹ تن سویا، ذرت، گندم، جو و دانههای روغنی منتظر در لنگرگاه هستند.
این مقام مسئول بیان داشت: طبق مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، گمرک طی فراخوانی، به همه متقاضیانی که تمایل دارند از رویۀ اعتباری استفاده کنند، اعلام کند تا درخواست خود را به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارائه و آن بانک نیز به فوریت، ظرف سه روز کاری از زمان اعلام نسبت به موافقت با درخواست آنان اقدام کند.
وی با اشاره به پیگیری وضعیت موجودی کالاهای اساسی از مدیر گمرک امام خمینی در قالب نامهای، گفت: مقرر شد ظرف مهلت ۳ روز یعنی تا تاریخ ۱۴۰۰.۳.۳ با مراجعه به سازمان بنادر و دریانوردی بندر فوق، نسبت به احصاء مشخصات صاحبان کالاهای اساسی که اقلام مربوطه در بندر مزبور تخلیه شده است اقدام و لیست مربوطه به تفکیک نوع کالا و نام صاحب کالا و مشخصات مربوطه جمع بندی و نسخهای از آن ارسال شود.
معاون فنی گمرک تاکید کرد: قرار است از سوم تا پنجم خرداد نسبت به اخذ شمارۀ ثبت سفارش کالاهای اساسی تخلیه شده در بندر مذکور از صاحبان کالا اقدام و به ستاد تنظیم بازار و سایر مراجع مربوطه ارسال شود. با توجه به تسهیلات و مصوبات ابلاغی لازم است صاحبان کالاهای اساسی بقید فوریت نسبت به تعیین تکلیف و ترخیص کالاهای خود در اسرع وقت اقدام کرده و در صورت داشتن معاذیر موجه، مراتب را بصورت مکتوب به آن گمرک یا گمرک ایران اعلام کنند. در صورت عدم اقدام توسط صاحبان کالا در مهلت اعلامی، وفق مقررات اقدام خواهد شد.