به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه به انتشار اخباری مبنی بر جاسوسی آمریکا از متحدانش واکنش نشان داد.
ونبین در نشستی خبری گفت: «این مسئله در طول زمان به اثبات رسیده است که آمریکا بزرگترین امپراطوری هک و دزدی اسرار [دیگر کشورها]است و نهتنها رقبا، بلکه متحدان خود را نیز هدف قرار میدهد».
سخنگوی وزارت امور خارجه چین افزود: «آمریکا استادی واقعی در زمینه شنود بیرویه و سرقت اسناد محرمانه در مقیاس گسترده است و حتی متحدانش آن را غیر قابل قبول میدانند».
ونبین در ادامه گفت: «آمریکا مدعی محافظت از امنیت سایبری است، اما این اتفاق نشان داد که آمریکا در واقع محافظ امنیت سایبری نیست، بهدنبال سرکوب رقبا است و در حقیقت بهدنبال دفاع از امنیت متحدانش نیست بلکه بهدنبال حفظ هژمونی خود است».
ونبین گفت: «آمریکا یک توضیح به جهان بدهکار است که آیا اقداماتش با قوانین اطلاعاتی و روح توافق جریان فرامرزی اطلاعات با متحدانش همخوانی دارد و اینکه آیا بهجای "شبکه پاک" از "شبکه آلوده" استفاده میکند؟»
وی در ادامه گفت: «امیدواریم جامعه جهانی قلدری سایبری آمریکا را به معرض نمایش گذاشته و آن را محکوم کند و در برابر اقدامات غیرقانونی این "امپراطوری هکرها" ساده انگاری نکند».
یک رسانه آلمانی یکشنبه شب گزارش داد که سرویس مخفی دانمارک به آژانس امنیت ملی ایالات متحده (NSA) برای جاسوسی از سران اروپا از جمله «آنگلا مرکل»، صدر اعظم آلمان و «فرانک والتر اشتاین مایر» رئیس جمهور این کشور کمک کرده است.
افشای جاسوسی ایالات متحده از متحدان خود برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ آشکار شد، اما اکنون روزنامه نگاران به گزارشهایی با جزئیات بیشتری دسترسی پیدا کردهاند. این گزارش نشان داد که دانمارک متحد و همسایه نزدیک آلمان با همکاری با سرویس جاسوسی آمریکا، صدر اعظم و رئیس جمهور این کشور را هدف قرار داده بود.
«کلمنت بون» وزیر امور اروپای فرانسه به رادیو فرانسه اینفو در اینباره گفت: «بسیار جدی است، باید ببینیم آیا شرکای ما در اتحادیه اروپا، دانمارکیها، در همکاری با سرویسهای آمریکایی مرتکب خطا شدهاند».