به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، به دنبال شدت گرفتن تنشهای مرزی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، یک دیپلمات ارشد انگلیس سه شنبه به طرفین توصیه کرد تا نیروهای خود را به مرزهای مشخص شده منتقل کنند.
به نوشته وبگاه «رادیو ارمنستان» «وندی مورتون» معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه انگلیس در توییتی در این زمینه نوشت: «عمیقاً نگران تنشهای مستمر در مرز ارمنستان و جمهوری آذربایجان هستیم. انگلیس از هر دو طرف میخواهد که سریعاً نیروها را به عقب رانده، از اقدامات تشدید کننده و مین گذاریهای جدید خودداری کرده و بدون تعیین پیش شرط درمورد تعیین مرز، مذاکرات سازنده انجام دهند.»
در تازهترین تحول بین باکو و ایروان، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان دوشنبه از رهگیری و به زمین نشاندن یک پهپاد ارتش ارمنستان خبر داد.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان از رهگیری یک پهپاد نیروهای ارمنستان در خطوط مرزی خبر داد و اعلام کرد که یگانهای پدافندی این کشور با کمک ابزار ویژه ضمن رهگیری یک فروند پهپاد «گریفون-۱۲» ارمنستان، آن را به زمین نشاندند. این پهپاد از نوع تجسسی، رزمی است. وزارت دفاع ارمنستان تاکنون در این زمینه هیچ واکنشی نشان نداده است.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان پنجشنبه گذشته نیز اعلام کرد که نیروهای این کشور ۶ سرباز ارمنستانی را در خطوط مرزی میان دو کشور بازداشت کردهاند. خبرگزاری روسی «تاس» به نقل از وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در این خصوص گزارش داد که ۶ سرباز ارمنستانی حین عبور از خطوط مرزی دستگیر شدهاند.
جمهوری آذربایجان و ارمنستان چهارم آبان ۱۳۹۹ بعد از ۴۴ روز درگیری، با وساطت روسیه بر سر آتشبس در منطقه قرهباغ کوهستانی به توافق رسیدند. بر اساس این توافق، ارمنستان موظف شد اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان در «آغدام»، «کلبجر» و «لاچین» را تخلیه کند و کریدوری زمینی از نخجوان به جمهوری آذربایجان ایجاد کند.
در مقابل جمهوری آذربایجان نیز متعهد شد ضمن توقف عملیاتهای نظامی، کریدور لاچین را (به عرض پنج کیلومتر) برای اتصال قرهباغ به خاک ارمنستان تضمین کند. شهر آزاد شده شوشا به همراه همه مناطق آزادشده به باکو واگذار شد.