به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت با انتشار پیامهایی جداگانه درگذشت مرحوم نصرتی از هنرمندان پیشکسوت موسیقی زنان بلوچستان را تسلیت گفتند.
در متن پیام سیدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است:
رحموک نصرتی گنجینهای ارزشمند از آوازها و تصنیفهای سیستان و بلوچستان و گنجینه الحان موسیقی ویژه زنان این منطقه است که در مراسمهای شادی و غم ویژه زنان، آوازهای محلی میخواند و الحان مختلف را اجرا میکرد.
از گنجینه گرانبهایی که در سینه و جان زنده یاد نصرتی بود آثاری با محتوای آوازهای فولکلور به جای مانده است که روایتگر بخشی از فرهنگ، تاریخ و آیینهای مردم سیستان و بلوچستان است و میتواند مبنای مطالعات فرهنگی، موسیقیایی و مردم شناسی قرار گیرد.
زنان هنرمند نواحی ایران راوی فرهنگ هستند و در استمرار هویت فرهنگی، باورها و آیینها نقش موثری دارند و زنده یاد رحموک نصرتی از جمله این هنرمندان است که با آوازها و لالاییها در تداوم سنتها و آیینهای فرهنگی و هویتی سیستان و بلوچستان نقش شگرفی دارد.
درگذشت این هنرمند گرانقدر را به هنرمندان و هنردوستان و مردم عزیز سیستان و بلوچستان تسلیت میگویم و برای هنرمند گرامی نصرتی از درگاه خداوند علو درجات را خواستارم.
نیکنام حسینی پور مدیر عامل موسسه هنرمندان پیشکسوت نیز در پیام تسلیت خود نوشته است:
پرواز او به سوی آسمان همچون لالاییهایش پر از حزن و غم است.
خالق آوازهای هجرانی بانو رحموک نصرتی؛ صدای مردم سیستان و بلوچستان بود. او که میراث دار یک فرهنگ غنی بود و با صدایش پاسداری از موسیقی نواحی را ارج نهاد تا گامی برای ارتقای هویت این سرزمین کهن باشد.
رفت، اما سالها لالاییهایش گوشنواز مردمان این سرزمین خواهد بود و نام و یاد او را در خاطرهها زنده نگاه میدارد. درگذشت این هنرمند فرهیخته، پیشکسوت و تکرار نشدنی را به همه مردم هنر دوست ایران بخصوص اهالی سیستان و بلوچستان تسلیت میگویم و برای ایشان از درگاه خداوند متعال آمرزش الهی خواستارم.
رحموک نصرتی دوم اردیبهشت سال ۱۳۱۰ متولد شد. او اهل شهرستان فنوج و یکی از خوانندگان استان سیستان و بلوچستان و از نسل میراثبانان موسیقی نواحی جنوب بود.
این هنرمند پیشکسوت در سال ١٣٨۴ در دومین جشنواره بومی زنان مناطق و نواحی ایران حضور داشت و به همراه عصمت هودیانی به روی صحنه رفت و هنر خود را به نمایش گذاشت. تخصص اصلی او خواندن لالاییها و «زهیروکخوانی» بود. وی مدرک درجه یک هنری داشت و از اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت بود.