به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شرکت نفت پارس به عنوان قدیمیترین شرکت بورسی ایران، با سابقه فعالیت حدود ۶۴ سال، مجمع عمومی عادی سالانه خود را با حضور ۸۸ درصد از سهامداران، برگزار نمود.
حمیدرضا خلیلی، مدیرعامل شرکت نفت پارس و دبیر مجمع، ضمن ارائه گزارش عملکرد مدیریت در سال ۱۳۹۹، شیوع ویروس کرونا و تاثیرپذیری بازارها از این بیماری، افزایش چشمگیر نرخ ارز و افزایش قابل توجه بهای تمام شده محصولات را به عنوان چالشهای اصلی شرکت و صنعت روانکارها در سال ۱۳۹۹ ذکر کرد.
مدیرعامل شرکت نفت پارس و دبیرکل انجمن پالایشگاههای روغنسازی کشور، با اشاره به ۵ برابر شدن قیمت خوراک شرکتهای روانساز از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا پایان سال، افزایش بیش از ۳ برابری هزینههای حمل و افزایش چند برابری ملزومات تولیدی مانند ورق و مواد پلیمری، عدم صدور مجوز افزایش قیمت محصولات روانکار موتوری متناسب با افزایش بهای تمام شده محصولات روانکار موتوری از طرف مراجع ذیربط را به عنوان چالش جدی این صنعت ذکر نمود که اثرات این موضوع در سال ۱۴۰۰ نیز مشهود است.
مدیرعامل اولین شرکت بورسی کشور، سپس با ارائه نمودارهایی از عملکرد شرکت نفت پارس از سال ۱۳۹۴ تا سال ۱۳۹۹، نظر سهامداران و حاضرین مجمع را به روند رو به رشد و مثبت شرکت از سال ۱۳۹۶ جلب نمود. نمودارهای مربوط به میزان دریافت خوراک، میزان فروش ریالی و مقداری محصول، میزان صادرات ارزی و مقداری، سود عملیاتی و سود خالص طی یک دوره ۶ ساله نمایش داده شده و جهش چشمگیر شرکت در روندهای مربوطه کاملا مشهود بود.
سود خالص ۹۲۸ میلیارد تومانی، صادرات ۷۳ میلیون دلاری و فروش ۳۷۴۰ میلیارد تومانی شرکت در سال ۱۳۹۹ و همچنین سرمایه گذاری ۸۳۰ میلیارد تومانی شرکت نفت پارس در ۲۰ درصد از سهام شرکت پالایش پارسیان سپهر، به عنوان مهمترین شاخصهای عملکردی شرکت نفت پارس، مورد توجه سهامداران قرار گرفت.
سپس پرویز راحت، مدیرعامل شرکت توسعه انرژی تدبیر و رییس مجمع، ضمن تشکر از عملکرد درخشان شرکت نفت پارس طی سالهای اخیر، از حسابرس قانونی شرکت درخواست نمود که گزارش حسابرسی را قرائت نماید.
نهایتا پس از ارائه بندهای گزارش حسابرس و توضیحات مدیرعامل و معاون مالی و اقتصادی شرکت درخصوص موارد مطروحه، صورتهای مالی شرکت نفت پارس برای سال مالی ۱۳۹۹ مورد تصویب مجمع قرار گرفت.
پیشنهاد تقسیم سود به میزان ۷۰ درصد سود قابل تخصیص، میزان سود تقسیمی هر سهم به مبلغ ۲۸۵۰ ریال، مورد تصویب مجمع قرار گرفت که رضایت سهامداران اقلیت را نیز به دنبال داشت.
پیشنهاد پاداش هیات مدیره به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان نیز به تصویب مجمع رسید که نمایندگان گروه توسعه اقتصادی تدبیر، ۲۰۰ میلیون تومان از مبلغ مذکور را به بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام برای کمک به محرومین و مشاغل آسیب دیده از کرونا اهدا نمودند.
باتوجه به شرایط و محدودیتهای مربوط به شیوع ویروس کرونا، جهت فراهم ساختن امکان حضور همه سهامداران در جلسه مجمع عمومی عادی شرکت نفت پارس، جلسه مجمع به صورت زنده بر روی سایت شرکت پخش شده و سامانه پیامکی ویژهای نیز جهت دریافت سوالات سهامداران، درنظر گرفته شده بود.
شرکت نفت پارس که حدود ۷۵ درصد از سهام آن متعلق به گروه توسعه اقتصادی تدبیر و وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام میباشد، اولین تولید کننده محصولات روانکار در کشور و خاورمیانه بوده که با وجود قدمت زیاد در این صنعت، بواسطه پروژههای نوسازی انجام شده در شرکت، امروز مدرنترین تولید کننده این محصولات در بازار میباشد یکی از موفقترین شرکتهای فعال در بازار سرمایه بوده که بازدهی فوق العاده سهام شرکت در بورس طی سالهای اخیر که ناشی از عملکرد عالی و سرمایه گذاریهای انجام شده توسط شرکت میباشد، موید این موضوع است.
نفت پارس در سال ۱۳۹۹ موفق به دریافت تندیس صنعت سبز کشور شد که با توجه به مجاورت پالایشگاه این شرکت در مرکز جمعیتی غرب استان تهران، آلایندگی آن تقریبا به صفر رسیده است. صادر کننده نمونه استان تهران و صعود به جمع ۵ شرکت برتر کشور در حوزه منابع انسانی بر اساس ارزیابی استاندارد ۳۴۰۰۰ منابع انسانی، از دیگر افتخارات شرکت نفت پارس میباشد.
عملکرد شرکت نفت پارس در حوزه مبارزه با بیماری کرونا، بخصوص در زمینه احداث و راه اندازی بزرگترین کارخانه تولید ماسک کشور و همچنین مساعدت فنی در احداث بزرگترین کارخانه تولید واکسن کرونا در کشور، قابل تقدیر میباشد.