به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سال ۹۹ دولت برای جبران خسارتهای وارد شده به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا تمهیداتی را در نظر گرفت. براساس آن ۸۹۰۰ میلیارد تومان (۶۶۰۰ میلیاردتومان تسهیلات اشتغال محور و بنگاه محور به رستههای ۱۴ گانه و ۲۳۰۰ میلیارد تومان شرکتهای بزرگ حمل و نقل ریلی و هوایی) تسهیلات ارزان قیمت به کسبوکارهای آسیبدیده از کرونا و ۴۹۵۰۰ میلیارد تومان به خانوارها در قالب وام ودیعه مسکن و تسهیلات یک میلیونی مرحله اول و دوم و بستههای معیشتی و ماهانه و ۲۰۰۰ میلیارد تومان مقرری بیمه بیکاری به شاغلان بیکارشده و ۱۷۰۰۰ میلیارد تومان به بخش درمان پرداخت کرد.
روز گذشته نیز نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس جمهوری با اشاره به ارایه ۷۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات به خانوارها و مشاغل در مقابل کرونا، گفت: مهلت ثبتنام و پرداخت تسهیلات به متقاضیان مشاغل و کسب و کارهای آسیبدیده از کرونا تا پایان شهریورماه تمدید شد.
نهاوندیان درباره آخرین تصمیمات کارگروه اقتصادی برای حمایت از بنگاههای آسیب دیده از کرونا، اظهارداشت: کارگروه اقتصادی بسته جامع حمایتهای اقتصادی مالی، بانکی و بیمهای در رابطه با مقررات در سال ۱۴۰۰ را طراحی کرده است.
وی اضافه کرد: با وجود همه محدودیتهایی که در سال ۹۹ داشتیم به سبب تبعات اقتصادی همهگیری کرونا برای حمایت از کسب و کارهای آسیبدیده، تصمیماتی اتخاذ شد. سال گذشته در مجموع ۷۷ هزار میلیارد تومان به صورت مستقیم و به صورت تسهیلات به خانوارها پرداخت شد.
معاون اقتصادی رییس جمهوری با بیان اینکه در یک سال گذشته، عملکرد تصمیمات حمایتی کرونا در حوزههای مختلف، متفاوت بود، افزود: براساس ارزیابی که در دو ماه گذشته از میزان تحقق برنامههای اجرایی داشتیم، کارگروه اقتصادی کرونا یک بسته جامع حمایتهای اقتصادی کرونا را برای ۱۴۰۰ تصویب کرد. حمایتهای اقتصادی ما در حوزههای مالی، بانکی و بیمهای و در رابطه با مقررات است.
نهاوندیان درباره بدهی مالیاتی کسب و کارها گفت: کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا تا پایان شهریوماه فرصت دارند بدهی مالیاتی خود را بدون محاسبه جریمه دیرکرد پرداخت کنند و و همه عملیات اجرایی مالیاتی تا پایان دوره مذکور متوقف میشود تا بنگاهها متضرر نشوند.
وی افزود: سازمان امور مالیاتی اجازه دارد جرایم مالیاتی ۱۴ رسته بنگاههای اقتصادی متضرر از همه گیری کرونا را مورد بخشیدگی قرار دهد.
معاون اقتصادی رییس جمهوری درخصوص حمایتهای بانکی از کسبوکارهای آسیب دیده از کرونا گفت: یک مشکل این بود که برخی کسب و کارها درآمدی نداشتند و تسهیلات دریافت کردند و هم اکنون موعد اقساط رسیده است، بنابراین کارگروه اقتصادی کرونا امهال چهارماهه برای بازپرداخت اقساط در نظر گرفت.
وی افزود: بازپرداخت چهار قسط نخست تسهیلات بنگاههای اقتصادی در سال ۱۴۰۰ به پایان دوره انتقال یافت تا چهار قسط پس از آخرین قسط پرداخت شود.
نهاوندیان گفت: برخی از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا که در این دوران درآمدی نداشتند و چکهای آنها وصول نشده تا پایان تیرماه مهلت دارند چکهای برگشتی را وصول کنند و در این مدت محدودیتهای خدمات بانکی برای چکها متوقف میشود.
وی اظهارداشت: مهلت زمانی ثبت نام و پرداخت تسهیلات کرونایی کسب و کارها تا پایان شهریور ۱۴۰۰ تمدید شد و توصیه میکنم همه کسب وکارها در رستههای ۱۴ گانه به بانکها مراجعه کنند.
معاون اقتصادی رییس جمهوری افزود: بانکها تا پایان آبان ماه موظف هستند تسهیلات را بپردازند به خصوص در چهار رسته گردشگری، فرهنگ و هنر، ورزش و جوانان، حمل و نقل ریلی و هوایی مهلتها تمدید شده است.
وی ادامه داد: مهدکودکها، تالارها، پارکهای آبی و شهربازیها به فهرست کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا اضافه شد و میتوانند از امهالها و تسهیلت کرونا بهرهمند شوند.
نهاوندیان حمایتهای بیمهای گفت: در مشاغل آسیب دیده از کرونا چنانچه کارفرمایان نتوانستند حق بیمه اردیبهشت و خردادماه را پرداخت کنند دو ماه امهال در نظر گرفته شد.
به گفته وی براساس مصوبه ستاد ملی کرونا، شرکتهای ارائه دهنده خدمات آب، برق و گاز اجازه ندارند خدمات خود به کسب و کارهایی آسیب دیده از کرونا که موفق به پرداخت قبوض نشدند را قطع کنند.
معاون اقتصادی رییس جمهوری گفت: مجوز فعالیتها تا پایان خردادماه تمدید شد و احکام فعالیت اتحادیهها و اتاقها نیز تا پایان شهریورماه تمدید شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره پرداخت بیمه بیکاری به بیکاران همهگیری کرونا، گفت: سال گذشته در ستاد ملی کرونا دو هزار میلیارد تومان مقرری بیمه بیکاری در نظر گرفته بودیم که پرداخت شد و وزارت تعاون در سال جدید نیز طرح جدیدی را برای پرداخت بیمه بیکاری را ارائه کرده است که به محض تصویب اعلام میشود.