گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نشست جبهه اصلاحات ایران با نام مستعار ناسا دیشب در حالی به پایان رسید که این جبهه از هیچ کاندیدای برای انتخابات ریاست جمهوری حمایت نکرد.
آذر منصوری، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران درباره جزئیات این جلسه گفته است: «در جلسه مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران مورخ ۲۴خرداد ماه موضوع تغییر موضع قبلی جبهه اصلاحات مبنی بر نداشتن نامزد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ مطرح و به رای گذاشته شد و در نتیجه آن تغییر در موضع پیشین جبهه رای نیاورد».
گفته می شود در جلسه مجمع عمومی جبهه اصلاحات که شب گذشته برگزار شد برای حمایت از عبدالناصر همتی رای گیری بهعمل آمد لیکن تنها ۲۳ نفر به این پیشنهاد رای مثبت دادند و حائز دو سوم آراء( ۳۱ رای) نشد.
علی رغم تصمیم اعلام شده از سوی جبهه اصلاحات ،تاکنون اصلاحطلبان شاخصی چون غلامحسین کرباسچی، عطاءالله مهاجرانی، مراد ثقفی، حمیدرضا جلاییپور، حسین مرعشی و علی مطهری حمایت رسمی خود را از نامزدی همتی اعلام کردهاند.
همچنین مهدی کروبی از سران اصلاحات و نامزد اصلی اصلاح طلبان در انتخابات سال 84 هم روز قبل گفته بود که به همتی رای خواهد داد، اما جلسه دیشب بدون حمایت از همتی یا مهرعلیزاده به پایان رسید.
این عدم حمایت در صورتی است که مهرعلیزاده و همتی در نامههای جداگانه خواستار حمایت اصلاح طلبان و بدنه حزبی آنها از خودشان شده بودند.
حتی مهرعلیزاده به محمد خاتمی و جبهه اصلاحات ایران نامه نوشته بود و خود را بخشی از بدنه اصلاح طلبان معرفی کرده بود. همتی هم در مناظرههای انتخاباتی برای حمایت اصلاح طلبان از خودش کم نگذاشت و اعلام کرده بود که در دولت او اصلاح طلبان و اعتدالگریان حضور خواهند داشت.
به نظر می رسد یک گروه رادیکال در جریان اصلاحات قصد ندارند دوباره یک نامزد دیگر به اصطلاح پوششی برای جریان اصلاحات مانند انتخابات 92 تراشیده شود و همچنان قصد مشارکت غیرفعال را دارند.
تئوری آنها این است که همتی رای لازم در انتخابات برای شکست یا به دور دوم کشیدن رئیسی را ندارد، به همین دلیل حمایت از او سبب شکست همه جانبه آنها خواهد داشت.
همتی هم در مناظره های انتخاباتی نتوانست با دوقطبی سازی رای قشر خاکستری و اصلاح طلب را به سمت خود جلب کند و هیچ تغییر محسوسی در نظرسنجی و آرای مردم ایجاد نشد.
به همین علت اصلاح طلبان قصد دارند به صورت مخفی از همتی حمایت کنند، نه به شکل علنی که شکست روز 28 خرداد همتی دامن آنها را بگیرد.
البته ستاد همتی توسط جریان اصلاح طلب و کارگزاران هدایت می شود، بسیاری از افراد حزب ندای ایرانیان، کارگزاران و اعتماد ملی در ستاد همتی حضور دارند و جریان سیاسی و رسانه ای او را هدایت میکنند.
از طرفی دیگر علی صوفی از اعضای جبهه اصلاحات ایران در مصاحبهای گفته است که اگر کارگزاران سازندگی بخواهد مستقل از همتی حمایت کند، از جبهه اصلاحات اخراج خواهد شد. این موضوع به نظر می رسد به مصاحبههای جریان کارگزاران برمیگردد که کرباسچی و مرعشی از همتی حمایت کردند و روزنامه سازندگی به صورت رسمی همتی را تبلیغ می کند.
هر چه که هست جریان اصلاحات بر سر حمایت یا عدم حمایت از همتی دو دسته شدهاند و رای دیشب نشان می دهد که 50 درصد به همتی رای دادند و نیمی دیگر موافق حمایت از او در انتخابات ریاست جمهوری نیستند.
انتهای پیام/