
نیکزاد: دولت سیزدهم ناچار به استفاده از ارز دیجیتال خواهد بود / بازار رمز ارزها در ایران نیازمند قانونمندی

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دنیای رمز ارزها برای بسیاری از مردم ممکن است دنیای ناآشنایی باشد، اما در دنیای تجارت و اقتصاد این روزها رمز ارزها به یک موضوع جدی برای تجارت و تعاملات اقتصادی تبدیل شده اند که بسیاری از دولتها برای آن قوانینی طراحی کرده و در اقتصاد خود جایگاهی برای آن قائل شده اند. سهیل نیکزاد؛ عضو هیئت موسس انجمن بلاکچین و کارشناس بازار رمز ارز اهمیت توجه دولت سیزدهم به مقوله ارزهای مجازی را برای دانشجو تبیین کرده که خلاصه آن را در ادامه میخوانید.
سهیل نیکزاد به موضوع کمرنگ بودن یا عدم اشاره و فقدان ارائه برنامه خاصی از سوی نامزدهای ریاست جمهوری برای رمز ارزها و مسائل مهمی که دولت سیزدهم دراین موضوع باید متوجه آن باشد به دانشجو گفت: به هر حال دولت آینده چه بخواهد چه نخواهد در دنیایی که شتابان به سمت استفاده از فناوریهای نوین حرکت میکند باید به سمت ساختارمندی و سیاست گذاری برای استفاده از رمز ارزها در اقتصاد ایران توجه کند. امیدواریم و یقین میدانیم که دولت سیزدهم از همین ابتدای امر که هنوز روی کار نیامده توجه ویژهای به موضوع رمز ارزها خواهد داشت چرا که مشاوران اقتصادی دولت قطعا به اهمیت استفاده از رمز ارزها در دنیای امروز اشراف دارند.
وی دراین باره خاطر نشان کرد: حتما مسئولین اقتصادی دولت آینده که هم اکنون در لیست انتخابیهای رئیس جمهور هستند باید در این مورد آموزش ببینند و تحت مشاوره کارشناسان متخصص رمز ارزها قرار بگیرند، لذا امیدواریم این آموزشها شروع شده باشد و جلسات مشاوره کارشناسی با استفاده از متخصصان امر برای کمک به رشد و توسعه اقتصاد کلید خورده باشد.
کارشناس رمز ارزها و فناوریهای نوین در پاسخ به این سوال که به نظر شما دولت آینده خود را چقدر ملزم به استفاده از رمز ارزها در معاملات بین المللی میبیند گفت: قطعا دولت به این مهم رسیده است که راهی و گریزی غیر از استفاده و بهره برداری از رمز ارزها در تعاملات بین المللی نخواهد داشت. به این دلیل عرض کردم به خاطر مشکلات ارزی و تجارت خارجی که تحریمها دست ایران را بسته است، حتما دولت آینده باید تمرکز ویژهای روی احساس نیاز به استفاده از ارز دیجیتال داشته باشند و این موضوع را با شفافیت و با حقیقت امر مورد بررسی قرار دهند.
سهیل نیکزاد دراین باره تصریح کرد: اگر آمریکا به دلایل خاص به برجام بازنگردد، تحریمها تداوم داشته باشد و دست ما برای رد و بدل ارز در تعاملات خارجی بسته باشد دولت سیزدهم ناگزیر از یک رویکرد جدی به استفاده از رمز ارزهاست، چرا که هیچ کدام از گزینههای امتحان شده برای دور زدن تحریمها همانند رمز ارزها نمیتواند قابلیت داشته باشد و منافع ما را به لحاظ درآمدی تامین کند. متاسفانه راهکارهایی که دولت آقای روحانی در هشت سال گذشته برای ارز آوری و تجارت خارجی با کشورهای منطقه و دنیا امتحان کرد گزینهها و راهکارهای خوبی نبود و راه حل شفافی نداشت، یعنی آنچنان فضای امیدوارکنندهای برای اقتصاد کشور ایجاد نکرد.
کارشناس رمز ارزها دراین باره تصریح کرد: بنابراین درحال حاضر برای انجام تراکنشهای مالی بین المللی دولت سیزدهم یک راهکار خوب یعنی استفاده از رمز ارزها را دارد، البته قوانین استفاده از رمز ارزها باید به صورت شفاف به مردم و همه فعالین این حوزه ابلاغ و اعلام شود تا از رمز ارزها برای بهره مندیهای اقتصادی و تعاملات تجاری خارجی استفاده شود.
کارشناس ارزهای مجازی در پاسخ به این سوال که به نظر شما دولت آینده به ضرورت استفاده از رمز ارزها پی برده است گفت: بحث دولت نیست، درکل سیاستگذاران ما با ضرورت و اهمیت استفاده از رمز ارزها آشنا هستند چرا که اصولا سیاسیون ما انسانهای نخبه و با سوادی هستند که اتفاقا با مشکلات اقتصادی کشور و تبعات و پیامدهای تحریمها به خوبی آشنا هستند، اما تضاد منافع ممکن است موجب اتخاذ تصمیم گیریهای نادرست شود. به هر حال با توجه به اینکه دسترسی دولت به آموزش و مشاوره درحد بسیار خوب است لذا اگر دولت بخواهد دراین موضوع ورود پیدا کند نباید نگران این موضوع بود، بلکه استفاده از رمز ارزها بسته به ضرورت نگاه دولت به توسعه صادرات و واردات و افزایش تعاملات تجاری با منطقه و دنیاست.
سهیل نیکزاد با انتقاد از عدم توجه به اهمیت استفاده از رمز ارزها در توسعه تجارت گفت: متاسفانه تا این لحظه دولت آقای روحانی حسن نیتی از خود در رابطه با استفاده از رمز ارزها و روشن کردن بهره برداری از این فناوری برای مردم و فعالان این بازار از خود نشان نداده است. به هر حال نگاه دولت سیزدهم به استفاده از تکنولوژیهای جدید باید نگاهی متفاوت از این دولت باشد. توسعه تجارت کشور نیازمند یک نگاه نو و ساختار شکنانه است، لذا امیدواریم دولت سیزدهم رویکردهای متفاوتی نسبت به دولت کنونی در بحث قانونی کردن و استفاده از رمز ارزها داشته باشد.
کارشناس فناوری بلاکچین و رمز ارزها خاطر نشان کرد: آنچه دولت سیزدهم برای اقتصاد کشور در حوزههای مختلف اعم از سیاست گذاری ارزی یا استفاده از رمز ارزها تصمیم گیری میکند نتایج آن مستقیم بر روی صنعت و اقتصاد کشور پیاده میشود. در نهایت دولت باید منطقی را دنبال کند که منفعت نهایی آن به اقتصاد کلان کشور و به مردم بازگردد، نه اینکه تصمیم برای منفعت افزایی جمع و گروهی خاص گرفته شود، مطابق آنچه درسالهای گذشته در عرصه اقتصاد دیده ایم و بقیه فعالان و اثر گذاران اقتصادی را به در و دیوار بکوبد.
نیکزاد در ادامه توضیح داد: متاسفانه در عرصه مدیریت اقتصادی مواردی از این دست بسیار دیده شده است، مواردی که انتظار میرود در دولت سیزدهم به جهت رشد و توسعه اقتصادی کاملا حذف شود، مثل سیاست گذاریهای ارزی غلط، مثل سیاست اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی که متاسفانه همچنان برخی شرکتها بدون اینکه نامی از آنها برده شود این ارز را دریافت میکنند.
وی در این باره خاطر نشان کرد: شفافیت موضوع مهمی است که دولت سیزدهم باید قائل به آن باشد تا درعرصههای مختلف اقتصادی پیشرو باشیم. متاسفانه در دولت کنونی شفافیت محلی از اعراب نداشت به این دلیل که ما تا شانزده سال گذشته میتوانستیم به راحتی نام شرکتهایی که ارز دولتی به آنها تخصیص یافته را ببینیم، اما در این سالها کدام شرکتها ور کدام افراد به اسم تجارت و تعامل اقتصادی ارز دولتی گرفته اند آن هم با ارز ۴۲۰۰ تومانی که قیمت فاحشی با ارز آزاد دارد اعلام نشده و این شفافیت به طور کامل کنار گذاشته شده است؛ بنابراین دولت سیزدهم باید به این مسائل ورود کند و نباید این گمان و ذهنیت در بین فعالان اقتصادی ایجاد شود که رمز ارزها هم مثل بقیه کارهایی که بدون شفافیت انجام میشود اسیر این پروسه خواهد شد. ورود به این موضوع وظیفه دقیق و خطیری است که دولت سیزدهم با ظرافت و جدیت باید به آن ورود کند.