به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهدی غضنفری در تشریح چگونگی فتح الفتوح قله نقدینگی توسط دولت روحانی، گفت: دولتها به دلیل عدم تناسب مخارج و درآمدها، درپی منابعی صوری و جعلی هستند و از این طریق کشور را اداره میکنند.
وی چنین منبعی را غیر واقعی دانست و مثال بارز آن را چاپ اسکناس عنوان کرد که گویی برای خرید یک کیلو میوه، مشتی دستمال کاغذی به عنوان پول ارائه دهیم و وقتی دولت از چنین منابع غیر واقعی استفاده میکند، این روند از کارمند به مغازه دار و کارگر منتقل میشود و همان دستمالهای کاغذیهای بی ارزش از جیبی به جیبی دیگر منتقل میگردد.
غضنفری «همتی و دوستان» را پشتوانههای اصلی چاپ اسکناس و پر کردن جیب دولت از منابعِ غیر واقعی و شبه پول معرفی کرد و افزود: دولت به جای اینکه پشتوانه طلا نزد بانک مرکزی را فزونی دهد، با منبع طلای موجود، مدام به چاپ پول اقدام میکند.
وی در تعریفی خلاصه و همه فهم، اسکناس را یک رسید برای داراییِ موجود در بانک مرکزی خواند که وقتی بارها و بارها چاپ میشود، بدین معناست که دست در جیب مردم کرده ایم و ارزش دارایی آنها را کاهش داده ایم.
غضنفری افزود: دولتی که با کسری بودجه رو به رو است، چنان به منابع بانک مرکزی متوصل میشود و کشور را اداره میکند که گویی پول در اختیار دارد؛ در حالی که اینها از جیب مردم میزنند و مجدد به خود آنها باز میگرداند.
وزیر اسبق صمت ادامه داد: دولت اعلام میکند حقوقها ۲۰ درصد افزایش یافته است، ولی از طرف دیگر ۲۰ درصد ارزش پول را کاهش میدهد.
غضنفری گفت: این کار کلاه گذاری سر مردم است؛ ما تصور میکنیم دولت کشور را به سمت توسعه و آبادانی میبرد درحالی که این خودرو کاملا متوقف است و ما در تصورات خود، حرکت به سمت توسعه را میبینیم.
وی تحریمها را دارای اثراتِ منفی بلاشک دانست که به کند شدن جریان اقتصاد کشور منتج شده است؛ در این میان دولت با عدم صداقت و ارتباط صحیح با مردم بازار را به حال خود رها کرد.
غضنفری نمونه بارز این ادعا را در تخصیص ارز به واردکنندگان نهادههای دامی یادآوری کرد که هیچ نظارتی روی آن نبود و با بدبختی فراوان به گمرک تحویل داده شد، ولی آیا دولت ذخیره سازی و توزیع مرغ را مدیریت کرد؟!
وی ارز را در زمان تحریم ارزشمند دانست و تاکید کرد چنین سرمایه ارزشمندی به صورت «جهانگیری وار» به عدهای داده شد که باید با چهار چشم آن را نظارت میکردیم به هدف نزدیک شود، ولی نه بانک مرکزی و نه وزارتخانههای صمت و جهاد مسئولیت این خطا را بر عهده نگرفتند.
منبع: رادیو گفتگو