به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز جمعه از رهبران کشورها خواست مانع موجهای جدید نگرانکننده «کووید-۱۹» با افزایش واکسیناسیون و اقدامات بهداشتی شوند.
وی با اشاره به این که گونه دلتا به سرعت در حال تبدیل به گونه غالب در بسیاری از کشورها است، گفت: ما در دوره بسیاری خطرناکی از همهگیری قرار داریم.
او در کنفرانس مطبوعاتی خود که هر دو هفته یکبار برگزار میشود، ضمن بیان این که در کشورهایی که پوشش واکسیناسیون کرونا پایین است، صحنههای وحشتناک پر شدن بیمارستانها در حال تکرار و عادی شدن است، هشدار داد با این حال هیچ کشوری از خطر خارج نشده است.
آدهانوم سپس به توضیح این مسئله پرداخت که گونه دلتا خطرناک است و به تکامل و جهش ادامه میدهد و بنابراین نیاز به ارزیابی مداوم و تنظیم دقیق واکنش بهداشت عمومی در همه کشورها وجود دارد.
به گزارش شبکه چینی «سیجیتیان»، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در ادامه گفت گونه دلتا در دستکم ۹۸ کشور شناسایی شده است.
پیشتر «هانس کلوگه» مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در اروپا درباره موج جدیدی از همهگیری کرونا در این قاره هشدار داد.
وی روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت کاهش ۱۰ هفتهای موارد ابتلای جدید در سراسر اروپا به پایان رسیده و در صورتی که شهروندان و قانونگذاران رعایت نکنند و ملاحظات را در نظر نگیرند، موج جدید غیر قابل اجتناب خواهد بود.
پیشتر مقامهای سازمان جهانی بهداشت در پرتوی نگرانیها از سویه دلتای ویروس کرونا از افرادی که به طور کامل واکسینه شدهاند هم خواستند ماسک زده و به سایر توصیههای بهداشتی برای جلوگیری از انتشار این ویروس عمل کنند.
روزنامه نیویورکتایمز اخیراً گزارش داد با آنکه افرادی که کاملاً واکسینه شدهاند تا حد زیادی در برابر ویروس جدید مصون هستند، اما برخی مطالعات نشان میدهند واکسنها در برابر سویه دلتا کارآیی کمتری دارند و این کارآیی در کسانی که تنها یک دوز واکسن مصرف کردهاند کمتر هم میشود.
از زمانی که سازمان جهانی بهداشت تصمیم گرفت بجای نام کشورها از الفبای یونانی برای نامگذاری گونههای کرونا استفاده کند، نام کرونا دلتا در صدر اخبار قرار گرفت. نوع جهشیافته دلتای ویروس کرونا با نام علمی B.۱.۶۱۷.۲ اولین بار در اکتبر ۲۰۲۰ در ایالت «مهاراشترای» هند دیده شد و به سرعت در سراسر هند و تمام دنیا پخش شد. به همین دلیل ابتدا این نوع ویروس، جهش هندی ویروس کرونا نامیده میشد.