به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بایدن بعدازظهر روز جمعه در کاخ سفید گفت: برای پوتین کاملا روشن کردم که آمریکا انتظار دارد هنگامی که یک عملیات باج افزاری از خاک روسیه انجام می شود، هر چند که با حمایت دولت نیست اما انتظار داریم که اگر اطلاعات کافی برای اقدام در خصوص عاملان حمله فراهم کنیم، مقامات روسی اقدام کنند.
رییس جمهور آمریکا در پاسخ به خبرنگاری که پرسید آیا چنین حملاتی تبعات خواهد داشت، گفت: بله.
وی اظهار کرد: آمریکا و روسیه اکنون یک راه ارتباطی به شکل منظم ایجاد کرده اند تا هر گاه یکی از این کشورها تصور کنند قرار است در کشور دیگر اتفاقی روی دهد که بر کشور آنها تاثیر بگذارد، بتوانند با یکدیگر تماس بگیرند.
بایدن گفت: در مجموع این تماس تلفنی مثبت بود. من خوش بین هستم.
این تماس تلفنی چند روز پس از یک حمله سایبری جدید گسترده صورت گرفت که تصور می رود گروه روسی REvil عامل آن است. این گروه برای آزاد کردن اطلاعاتی که در حمله به صدها شرکت کوچک و متوسط در دهها کشور گروگان گرفته، ۷۰ میلیون دلار باج درخواست کرده است.
این حمله جدیدترین مورد از سلسله حملات باج افزاری است که توسط این گروه در بهار و تابستان امسال از خاک روسیه انجام شده است. گروه REvil در ماه مه شرکت جی بی اس که بزرگترین شرکت صنایع گوشتی جهان است را هدف حمله قرار داد. جی بی اس نهایتا ۱۱ میلیون دلار باج پرداخت کرد اما فعالیتش در آمریکا برای مدت کوتاهی فلج شد.
یک گروه هکری دیگر همان ماه به شرکت کلونیال پایپ لاین که گرداننده بزرگترین شبکه سوخت رسانی در آمریکاست، حمله کرد. سیستم خط لوله این شرکت بر اثر این حمله بسته شد که به مختل شدن تامین سوخت در ایالتهای کرانه شرقی آمریکا منجر شد.
کرملین تا بعدازظهر روز جمعه به وقت آمریکا درباره تماس میان بایدن و پوتین اظهارنظر نکرد بنابراین دقیقا معلوم نیست رییس جمهور روسیه چه پاسخی به درخواست بایدن داده است.
جن ساکی، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید روز جمعه به خبرنگاران گفت: آمریکا هیچ اطلاعات جدیدی که نشان دهد دولت روسیه مستقیما در این حملات دست داشته است، ندارد.
پوتین مکررا دست داشتن دولت روسیه یا اطلاع از انجام حملات باج افزاری از خاک این کشور را رد کرده است. اما مقامات آمریکایی می گویند این ایده که پوتین مطلع نیست این حمله کنندگان چه کسانی هستند، معتبر نیست به خصوص با در نظر گرفتن تسلط گسترده ای که وی بر سرویسهای اطلاعاتی روسیه و شبکه پیمانکارانش حفظ کرده است.
بایدن در ژوئن با پوتین در ژنو دیدار کرد و در این دیدار به رییس جمهور روسیه برای مقابله با حملات سایبری که از خاک روسیه انجام می شوند، هشدار داد.
رییس جمهور آمریکا در این دیدار فهرستی از زیرساختهای حساس در آمریکا را ارائه و اعلام کرد اگر این تاسیسات هدف حمله سایبری قرار گیرند، به منزله تهدید جدی برای امنیت ملی کشورش خواهد بود.
بایدن پس از این دیدار گفت: بعضی از زیرساختهای حیاتی باید خط قرمز برای حمله سایبری یا هر گونه حمله دیگری شمرده شوند. من به روسها فهرستی از ۱۶ نهاد خاص را دادم که تحت سیاست آمریکا زیرساخت حیاتی به شمار می روند و از بخش انرژی تا سیستمهای آب را شامل می شوند.
بایدن با معرفی زیرساختهای حساسی که خط قرمز شمرده می شوند، اعلام کرد اگر بخشهای مذکور هدف حمله عوامل دولتی یا غیردولتی قرار بگیرند، با پاسخ دولتی روبرو می شوند.
بر اساس گزارش شبکه سی ان بی سی، کاخ سفید تاکنون درباره واکنش تلافی جویانه علیه حملات خلافکاران سایبری که انجام داده یا انجام خواهد داد، توضیح نداده است و اعلام کرده که چنین اطلاعاتی باید محرمانه نگه داشته شوند.