به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، طبق اظهارات “خلوصی آکار” وزیر دفاع ترکیه، این فرودگاه طی شش سال اخیر در کنترل نظامیان ترکیه قرار داشته است و موضوع اصلی مذاکرات اخیر آمریکا و ترکیه در خصوص افغانستان، تداوم حضور آنها در فرودگاه کابل است.
آمریکا اهمیت فرودگاه کابل را در حفظ فعالیت سفارتهای خارجی از جمله سفارت خود میداند. استقرار نظامیان ترکیهای نیز برای تامین امنیت مسیرهای مابین این نقاط و مناطق اطراف فرودگاه انجام خواهد گرفت.
از جزئیات و افزایش تعداد نظامیان ترکیهای اطلاعاتی منتشر نشده است، اما برخی مقامات آمریکایی اظهار داشتهاند که مقامات وزارت دفاع این کشور خواستار استقرار ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر نظامی ترکیه در فرودگاه کابل شده است. همچنین گفته میشود که کلیات این موضوع با ترکیه و دولت افغانستان مطرح و نهایی شده و در هفتههای آتی به اجرا خواهد رسید.
دولت افغانستان نیز از استقرار نظامیان ترکیهای در فرودگاه کابل استقبال کرده است، اما طالبان حضور نظامیان خارجی از جمله ترکیه را غیر قابل قبول خوانده است.
فرودگاه بینالمللی کابل یا نام دیگر “حامد کرزی”، در واقع یک پایگاه هوایی مجهز است که علاوه بر اینکه قادر به اسکان بیش از صد فروند هواپیما در درون خود است، دارای مجموعه وسیعی از پایگاههای نظامی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو است. این فرودگاه در سال ۱۹۶۰ میلادی توسط شوروی ساخته شده و در طول بیست سال اخیر توسط آمریکا و با بودجه ژاپن و ناتو توسعه داده شده است.
فرودگاه کابل آخرین نقطه حضور نیروهای خارجی در افغانستان است و افزایش تعداد نظامیان ترکیه در آنجا پوششی برای حفظ منافع و فعالیتهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا در افغانستان است.