به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تولید انبوه هسته سیب زمینی با استفاده از تکنولوژی کشت بافت گیاهی در مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی صورت گرفت.
این محصول در شرکت آرتا زرینه کشت آریا مستقر در مرکز رشد دانشگاه محقق اردبیلی تولید شده است. محققان این شرکت توانسته اند به تکثیر انبوه گیاهچههای ارقام مختلف سیب زمینی و تولید بذر هسته این گیاه دست یابند.
بذر تولید شده سیب زمینی در کلاس مینی تیوبر است و به گلخانههای اصفهان و اردبیل ارسال میشود. این شرکت سایر کلاسهای بذری سیب زمینی را در مزارع مختلف تولید میکند و غده تولید شده در اختیار سیب زمینی کاران قرار گرفته است.
در حال حاضر ظرفیت تولید غده بذری مینی ¬تیوبر این شرکت سالانه در حدود ۲۸۰ هزار غده می ¬باشد و این مقدار تا آخر سال ۱۴۰۰ به ۴۰۰ هزار غده و در سال ۱۴۰۱ به ۶۰۰ هزار غده خواهد رسید.
گفتنی است، استان اردبیل یکی از قطبهای تولید سیب زمینی در کشور است و از لحاظ اقلیمی سازگاری برای تولید این گیاه خوراکی دارد.