به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جلال جلالیزاده عضو فراکسیون مشارکت در مجلس ششم، درباره وضعیت اصلاحطلبان در روزنامه آرمان گفت: جریان اصلاحات از طیفهای مختلفی تشکیل شده است؛ از کسانی که بسیار نزدیک به جریان اصولگرا و جناح راست هستند تا کسانی که نزدیک به جریان ملی مذهبی و نهضت آزادیاند. یعنی اصلاحطلبان میان این دو طیف قرار گرفتند پس به هر صورت این اختلاف افکار، اندیشه و دیدگاه در میان اصلاحطلبان پدیدهای سلیقهای بوده و چندان در خور اهمیت نیست. اما قطعا این فراز و نشیب و نوسانات فکری و عقیدتی از لحاظ دیدگاه و موضعگیری در بین اصلاحطلبان موجب میشود که در برخی از موارد این اختلافات بروز کند و ما شاهد اختلاف نظر و دیدگاه در بین اصلاحطلبان باشیم. من معتقدم جریان اصلاحات نیز مانند هر جریان دیگری قطعا در گذشت زمان دچار انشعاب خواهد شد. یعنی کسانی که جریان اصلاحات را به خاطر اصلاحات میخواهند قطعا به مسیر خود ادامه میدهند و کسانی که از اصلاحات به عنوان یک آبشخور و وسیلهای برای رسیدن به مقاصد و منافع خود استفاده میکنند اگر احساس کنند که اصلاحات نمیتواند خواستههای آنها را محقق کند قطعا راه خود را جدا خواهند کرد. از این رو به نظر من اصلاحطلبان نباید هراس داشته باشند که برخی از افراد از اینها جدا شده و موضعگیریهایی میکنند که شاید برخلاف مرام و اندیشههای اصلاحات باشد. معتقدم که جریان اصلاحات هر چه بیشتر به فکر تصفیه شدن و خلوص بیشتر باشد به نفع خود این جریان تمام خواهد شد.
وی در ادامه میگوید: من معتقدم که شتر سواری دولا دولا نمیشود و اصلاحطلبان باید با مردم صادق باشند. یا رومی روم یا زنگی زنگ؛ اصلاحطلبان یا باید با مسئولان باشند یا با مردم و نمیشود مردم را در هنگام سختی و دشواری رها کنند و فقط در زمان انتخابات به فکر مردم باشند.
جلالیزاده افزود: اولین کاری که اصلاحطلبان باید انجام دهند بازگشت به خویشتن و تغییر در وضعیت خودشان است. اصلاحطلبان تا یک تحول عمیق و پویا در خودشان انجام ندهند نمیتوانند در جامعه تغییری انجام دهند، اصلاحطلبان باید صادقانه به مردم بگویند که تا کجا میتوانند پیش بروند. آنها باید به نوعی خودپردازی و تربیت افراد بپردازند که بتوانند در نهادهای انتصابی نیز نفوذ کنند. چون به هر صورت کل قدرت در اختیار نهادهای انتخابی نیست. اصلاحطلبان اگر بتوانند در نهادهای انتصابی نفوذ کنند میتوانند زمینه را برای پیشرفت و توسعه فراهم کنند و الا اگر قرار باشد آنها به انتخابات مجلس و ریاستجمهوری اکتفا کنند آن هم با محدودیتهای شورای نگهبان این پروسه خیلی طولانی خواهد شد.