کد خبر:۹۵۲۷۹۰

گفتگوی تلفنی سالیوان با رئیس جمهور تونس

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در گفتگویی تلفنی با رئیس جمهور تونس، با ادعای دفاع از دموکراسی، خواستار تشکیل سریع دولت جدید در این کشور شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از اسپوتنیک، کاخ سفید در بیانیه‌ای از گفتگوی «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی دولت آمریکا با «قیس سعید» رئیس جمهور تونس در میانه بحران سیاسی در این کشور خبر داد.

کاخ سفید در بیانیه خود مدعی شد: سالیوان در گفتگوی یک ساعته اش (با رئیس جمهور تونس) حمایت قاطع «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از مردم و دموکراسی در این کشور را بر اساس حقوق بنیادی، نهاد‌های استوار و تعهد به حاکمیت قانون، ابراز کرد. در همین راستا، این گفتگو بر نیاز مبرم به اینکه رهبران تونس خطوط بازگشت سریع به مسیر دموکراسی در این کشور را مشخص کنند، تاکید کرد.

به ادعای واشنگتن، تونس باید به سرعت دولت جدیدی را تشکیل دهد که در ابتدای امر قادر باشد وضعیت اقتصادی را ثبات بخشد و علاوه بر آن به چالش‌های ایجاد شده توسط همه گیری ویروس کرونا بپردازد.

سالیوان طی گفتگوی خود مدعی شد که تونسی‌ها نیازمند بهبود سطح زندگی و حکمرانی صادق هستند و اضافه کرد که آمریکا آماده است به تونس برای «حرکت به سمت آینده‌ای امن، مرفه و دموکراتیک» کمک کند.

رئیس جمهور تونس پیشتر در سخنانی گفته بود: همه در تونس و خارج آن مطمئن باشند که ما تحت حکم قانون عمل می‌کنیم.

قیس سعید در این باره افزوده بود: به منظور تضمین حقوق و آزادی‌ها و تداوم دولت تدابیر فوق العاده‌ای اتخاذ شده است. ما نسبت به اجرای مفاد قانون اساسی اهتمام داریم و هیچ کسی دستگیر نشده یا کسی از حقوقش محروم نشده است.

این در حالی است که وی طی دستوری مصونیت قضائی اعضای پارلمان کشورش را لغو کرده و با اعلام برعهده گیری قدرت و اختیار اجرایی، فعالیت پارلمان تونس را به مدت ۳۰ روز به حالت تعلیق درآورده بود.

تصمیم قیس سعید رئیس جمهور تونس به اخراج «هشام مشیشی» نخست وزیر وقت و تعلیق فعالیت پارلمان این کشور، موجی از اخراج‌ها در این کشور آفریقایی به راه انداخت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار