به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مراسم تنفیذ سیزدهمین دورهی ریاست جمهوری اسلامی ایران امروز سهشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ با حضور رهبر انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در حسینیهی امام خمینی (ره) آغاز و منتخب ملت ایران توسط رهبر انقلاب به سِمت ریاست جمهوری منصوب شد.
در ابتدای مراسم عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در مورد روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری گفت: بدون تردید، مردم سالاریِ دینی، شاخصه و ویژگی مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که در آن، همه مسئولین و تمامی دستاندرکاران امر اداره کشور، بدون واسطه و یا با واسطه، با رأی مردم انتخاب میشوند.
وی دامه داد: در همین راستا، جمهوری اسلامی ایران از ابتدای حیات مبارک خود، مفتخر به برگزاری ۴۰ مرحله انتخابات سراسری در کشور گردیده که ۱۱ مورد از انتخابات سراسری و میاندورهای ظرف ۸ سال اخیر و در کمال صحت و دقت و نهایت امنیت برگزار شده است.
وزیر کشور گفت: آنچه انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری را از دورههای گذشته انتخابات متمایز مینماید، اِعمال شدیدترین تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی و به تبعِ آن، ایجاد مشکلات و تنگناهای اقتصادی و معیشتی برای مردم، تداوم همهگیری بیماری کرونا و مشکلات عدیده ناشی از آن، تبلیغات سوء و هجمه رسانهای کم سابقه معاندین، و همچنین همزمانیِ برگزاری ۴ انتخابات؛ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی، میاندورهای مجلسین خبرگان رهبری و شورای اسلامی با قوانین کاملاً مجزا میباشد.
رحمانی فضلی تصریح کرد: وزارت کشور به عنوان متولی امر برگزاری انتخابات، از حدود یک سال قبل، با تشکیل ستاد انتخابات کشور و با فراهمسازی تمهیدات لازم و با سرلوحه قرار دادن رهنمودهای داهیانه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و در هماهنگی با شورای نگهبان و با تکیه بر اصول اساسی قانونمداری، امانتداری، بیطرفی، امنیت کامل، رقابت سالم، مشارکت حداکثری و حفظ سلامت مجریان، داوطلبان و رایدهندگان، کوشید تا ضمن ارتقای شور و نشاط سیاسی کشور، امکان حضور و مشارکت هرچه بیشتر مردم را فراهم نماید.
بعد از گزارش وزیر کشور از روند برگزاری انتخابات، حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی حکم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران را قرائت کرد و رهبر انقلاب حکم تنفیذ شده را که به امضا رسانده بود به حجت الاسلام رئیسی تحویل داد نکته قابل توجه در تحویل حکم تنفیذ در آنجا بود که رهبر انقلاب شخصا حکم را به رئیس جمهور منتخب داد، زیرا طبق سوابق گذشته حکم باید از رئیس جمهور قبلی تحویل گرفته شود و به رئیس جمهور آینده تحویل داده شود، اما این دوره بدین گونه نبود.
حجت الاسلام رئیسی بعد از دریافت حکم تنفیذ ریاست جمهوری خویش پشت تریبون رفت و بیان کرد: شرط ادب و احترام در حکم تنفیذ از حکم رهبر انقلاب این بود که دست مبارک ایشان را میبوسیدم لکن به دلیل شرایط موجود این توفیق از من سلب شد.
وی افزود: پیام مردم در ۲۸ خرداد پیام تحول خواهی، عدالت خواهی و پیام مبارزه با فساد، فقر و تبعیض بود. پیام مردم در ۲۸ خرداد، پیام اجرای سیاستهای اعلامی نظام مقدس جمهوری اسلامی و توجه به ارزشهای والای انقلاب اسلامی و پاسداری و پاسداشت خون مطهر شهیدان بود.
رئیسجمهور اضافه کرد: تاکنون این رابطه بوده و از این پس نیز باید باشد تا مشکلات حل شود و باید در مقابل دشمنی دشمنان ایستادگی و مقاومت شود. آنچه مردم از دولت جدید خواستند یک تحول است. این تحول برای کشور اجتناب ناپذیر است و باید اتفاق بیافتد. برنامه دولت برنامه تحول است که به سند بسیار ارزشمند بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مستند است.
وی تاکید کرد: در این تحول ضروری، لازم است همه فرهیختگان، اندیشمندان، مسئولان و دغدغهمندان نقش آفرینی کنند و همه مردم مشارکت کنند و به میدان بیایند، این کار انجام شدنی است. ما حتماً به دنبال رفع تحریمهای ظالمانه خواهیم بود، اما حتماً سفره مردم و اقتصاد را شرطی نخواهیم کرد.
رئیسجمهور افزود: گره به اراده بیگانگان نخواهیم زد و حتماً مسائل پیش روی دولت را دنبال میکنیم. مسائل ضروری و فوری وجود دارد که دولت، امروز با آنها مواجه است. مسأله کسر بودجه و ثبات در بازار سرمایه و بورس، مسأله مهم کنترل تورم و گرانیها و مسأله کرونا که امروز موجب نگرانی مردم است و موضوع و مسأله آب و برق و بسیاری از نیازمندیهایی که امروز وجود دارد باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیسی تصریح کرد: به همه دولتمردان دولت دوازدهم خسته نباشید عرض میکنم، اما کارهای بسیاری از امروز پیش پای دولت است. ما یک برنامه تحولی آنی و فوری، کوتاه مدت با نگاه به مسائل پیش رو تنظیم کردیم. حدود ۱۰ مسأله، محوری وجود دارد که دولت از امروز با آنها مواجه است.
وی تاکید کرد: این مسائل شناسایی شده است و به مردم امیدواری میدهم که هم مسأله خوب شناسایی شده و هم از راهکارهای مسائل از نگاه کارشناسان و خبرگان بهرهمند شدیم و ان شاءالله این کار با قوت و به صورت فوری و آنی دنبال میشود.
در پایان رهبر انقلاب پس از تنفیذ حکم حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رئیسجمهوری اسلامی ایران، پس از اعطای حکم تنفیذ سخنرانی کردند، ایشان گفتند: توطئه تحریم انتخابات در محافل سیاستگذاری دشمنان جمهوری اسلامی طراحی شده بود و برخی نیز در داخل کشور از روی غفلت و برخی از روی غرض آن را دنبال میکردند، اما مردم پاسخ قاطعی [به این توطئه]دادند. شرکت مردم شرکت خوبی بود و نشان دهنده حضور مردم در صحنه بود.
رهبر انقلاب تصریح کردند: یک جنبه دیگر از مردمی بودن مبارزه با فساد است. اگر به معنای واقعی کلمه میخواهید در کنار مردم باشید باید با فساد بی امان مبارزه کنید که ایشان در مسئولیت قبلی حرکت مبارزه با فساد را شروع کردند و حرکتهای خوبی انجام دادند. بسترها و زمینههای فساد در قوه مجریه ایجاد میشود، باید اینجا با فساد مبارزه کنید. فرارهای مالیاتی، انحصارهای بی دلیل، سوءاستفاده از ارز ترجیحی، فعالیتهای سوداگرانه و قاچاق فسادهایی است که باید به معنای واقعی کلمه با آنها مبارزه کرد.
حضرت آیت الله خامنهای تاکید کردند: در تشکیل دولت سرعت عمل به خرج دهید، شرایط کشور اقتضاء نمیکند که تشکیل دولت به تأخیر بیفتد. رئیسجمهور در معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس در اظهارنظر سریع در مورد وزرا شتاب به خرج دهند و کار را سریع پیش ببرند تا زودتر دولت تشکیل شود.
ایشان در مورد جنگ تبلیغاتی دشمن فرمودند: دشمنان ما امروز بیشترین تحرک را در زمینه جنگ نرم و جنگ رسانهای دارند تا بر افکار عمومی مردم مسلط شوند و در این مسیر مبالغ هنگفتی هزینه میکنند و کارهای زیادی انجام میدهند.
رهبر انقلاب افزودند: به دنبال این هستند تا افکار عمومی را قبضه کرده و در اختیار قرار گیرند. وقتی افکار عمومی در اختیار بیگانگان قرار گیرد، ملت به میل آنها پیش میرود. تمهیدات رسانهای باید قویتر و هوشمندانهتر عمل کنند.
این مراسم با سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی به پایان رسید در این مراسم تمام کارگزاران نظام از اعضای هیئت رئیسه مجلس تا مقامات نظامی و لشگری کشور حضور داشتند. نکته قابل توجه این مراسم غایب بودن روسای سابق ریاست جمهوری کشور بود.