گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛ خبرگزاری شبکه سی.ان.ان آمریکا (CNN) در خبری به قلم «اریِن لیبرمن» و تحت عنوان «ایران بی سر و صدا کشتی جاسوسی آسیب دیده خود در جریان حمله ماه آوریل را جایگزین کرد» نوشت: آمریکا حرکت کشتی ایرانی در غرب آسیا را رصد میکرد. تهران بی سر و صدا کشتی جاسوسی مستقر در دریای سرخ را جایگزین کرد. این کشتی در ماه آوریل/فروردین [به وسیله مین دریایی اسرائیل] آسیب دیده بود.
شبکه سی.ان.ان آمریکا (CNN) در ادامه به نقل از دو مقام آمریکایی مدعی شد: ایران کشتی آسیب دیده ساویز را با یدک کش به بندر رساند و کشتی مشابهی را با هدف جمع آوری اطلاعات در آبراه استراتژیک و حیاتی جهان مستقر کرده است. «بهشاد» کشتی ایرانی است که به عنوان کشتی باری عمومی ثبت شده است.
طبق تصاویر ماهوارهای که از سوی کمپانی اطلاعاتی و ماهوارهای «ImageSat International» اسرائیل به CNN ارائه شد، این کشتی اوایل ماه جولای/تیر بندرعباس را ترک کرد و ۹ روز بعد به مقصد خودش رسید. کشتی بهشاد در نزدیکی تنگه باب المندب توقف کرده است. تنگه باب المندب آبراهی حیاتی است که از طریق آن میتوان دسترسی به دریای سرخ و کانال سوئز را کنترل کرد. چند روز بعد کشتی ساویز که به مدت ۵ سال در آبهای دریایی سرخ گشت زنی کرد، به همراه دو کشتی یدک کش به سمت ایران حرکت کرد. تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که ساویز هم اکنون در در جنوب عمان است.
رهگیری دو کشتی بهشاد و ساویز توسط یک کمپانی فعال اسرائیلی در حوزه جاسوسی/ماهوارهای
منبع عکس: «ImageSat International»
ژنرال بنی گانتز - وزیر دفاع اسرائیل روز پنجشنبه در پاسخ به سوال روزنامه یدیعوت احارانوت که «آیا اسرائیل آماده حمله به ایران است یا خیر؟» گفت: «بله!». سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز طی توئیتی در روز پنجشنبه، تهدید به اقدام نظامی اسرائیل را نقض گستاخانه قوانین بینالمللی خواند و هشدار داد: «ما را آزمایش نکنید.»
شبکه سی.ان.ان آمریکا (CNN) در ادامه به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از کشتی ساویز برای «جمع آوری اطلاعات در این آبراه حیاتی جهان» و «کمک به حوثیهای متحد خود در یمن» استفاده میکرد.
هردو کشتی ساویز و بهشاد از سوی دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ به عنوان بخشی از راهبرد «فشار حداکثری» تحریم شد. کشتی ساویز در جریان یک حمله با مین دریایی در اوایل ماه آوریل/ هفدهم فروردین متحمل خسارت شد. اعتقاد بر این است که حمله از سوی اسرائیل صورت گرفت. این کشتی ۱۷۵ متری از سال ۲۰۱۶ مشغول گشت زنی در نزدیکی تنگه باب المندب بود. ایران درباره ساویز اعلام کرده است: «این کشتی امنیت دریایی منطقه را در مقابل دزدان دریایی [ُسومالی] تامین میکرد.»
حمله دریایی با مین چسبان [توسط اسرائیل] درست در زمانی رخ داد که مذاکرات بین المللی بر سر احیاء برجام در حال پیشرفت بود. جنگ در سایه ایران و اسرائیل در دریا با حمله پهپادی به کشتی «مرسر استریت» طی هفته گذشته به اوج خود رسید. این کشتی مرتبط با یک میلیاردر اسرائیلی است. اگرچه ایران هرگونه مشارکت در این حمله را رد کرده ولی آمریکا خواستار واکنش هماهنگ علیه تهران شده است.
شبکه سی. ان. ان آمریکا (CNN) در پایان بدون اشاره به «۱۲ حمله دریایی به کشتیهای ایران طی سالهای ۲۰۱۸-۲۰۲۰ از سوی رژیم اسرائیل» نوشت: کاخ سفید هشدار داد که تشدید اقدامات ایران موجب نگرانی آمریکا و جامعه بین الملل است. جن ساکی در ادامه گفت: «این اقدام در ادامه الگوی حملات و دیگر رفتارهای جنگطلبانه است و امنیت دریانوردی در آبراه های حیاتی جهان را مورد تهدید قرار میدهد.»