به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه سازندگی در گزارشی نوشت: اغلب کارشناسان و اقتصاددانان افزایش حجم نقدینگی را دلیل تورم میدانند و در شرایط کنترل تورم باز هم از قفل شدن نقدینگی صحبت میکنند. بررسی آمار بانک مرکزی از میزان رشد نقدینگی حاکی از آن است که بیشترین رشد نقدینگی در سال ۹۹ به ثبت رسید.
مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران ضمن ارائه مستنداتی از بانک مرکزی مبنی بر دو برابر شدن میزان نقدینگی نسبت به دو سال پیش، هشدار جدی نسبت به آینده اقتصاد و معیشت مردم داد.
به گفته وی میزان نقدینگی از ۳۷۰۰ هزار میلیارد عبور کرده و نسبت به دو سال پیش ۲ برابر شده است. اگرچه طی ماههای گذشته نسبت به عواقب افزایش نقدینگی بر اقتصاد و تورم هشدار داده شده است. با این روند در ماههای آینده دولت با تورمی روبهرو خواهد شد که هیچگاه در کشور تجربه نشده است.
از جمله دلایل این افزایشهای بیحد و حصر نقدینگی میتوان به بالا رفتن توان خلق نقدینگی توسط بانکها، افزایش بدهیهای بانکهای دولتی و بدهی بانکهای خصوصی به بانک مرکزی و افزایش بدهی دولت به سیستم بانکی اشاره کرد.
برای پی بردن به دلایل افزایش نقدینگی و راهکارهای حل آن نباید جای دوری برویم. پیشنهادهای بانک جهانی برای کنترل نقدینگی، استقلال بانک مرکزی و خروج آن از سایه دولت و اصلاح نهاد و شیوه بودجهریزی است که سالهاست مورد توجه کارشناسان قرار دارد. عدم اجرای اینگونه سیاستهای انضباطی باعث شد نظارهگر افزایش تورم باشیم.