ناصر سقای بیریا در ارزیابی کابینه دولت سیزدهم و حضور نام تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در لیست اعضای کابینه پیشنهادی به خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت: مقام معظم رهبری در دیداری که با نمایندگان داشتند بر حضور آنها در مجلس تاکید کردند. در حقیقت منظور ایشان این بوده که خود نمایندگان برای حضور در دولت تلاش نکنند.
این عضو جبهه پایداری افزود: به عبارت دیگر اشاره مقام معظم رهبری به اینکه نمایندگان دنبال پُست و مقام نباشند، یک توصیه اخلاقی به آنها بوده است. چرا که اگر تلاش برای حضور در کابینه در سطح گستردهای توسط نمایندگان انجام شود، مناسب نیست اما اگر خود نمایندگان به دنبال این نباشند و خود دولت صلاح بداند که برای امر وزارت و حضور در دولت به دنبال آنها برود، قضیه فرق میکند.
سقای بیریا تلاش شخصی خود نمایندگان برای حضور در دولت را اقدامی نادرست خواند و تصریح کرد: وقتی در مجلس تلاش برای رسیدن به مقامات دولتی تبدیل به یک رویه میشود، اقدام منفی است کما اینکه اگر جلوی آن گرفته نمیشد و مقام معظم رهبری در این مورد تذکر نمیدادند، کوچ گسترده مجلس به سمت دولت اتفاق میافتاد.
این چهره اصولگرا ضمن اشاره به سابقه حضور نمایندگان مجلس در کابینه دولتهای قبل خاطرنشان کرد: در مجموع حضور تعدادی از نمایندگان در کابینه دولت طبیعی است همچنانکه در دولتهای قبلی هم به این ترتیب بوده که تعدادی از نمایندگان مجلس هم برای حضور در کابینه توسط دولتها انتخاب میشدند.
سقای بیریا همچنین ادامه داد: راه قانونی جهت حضور نمایندگان در کابینه استعفا آنها و گرفتن رأی اعتماد از مجلس است. منتها آسیب حضور نمایندگان در کابینه مربوط به حضور گسترده آنها است که با توجه به توصیه مقام معظم رهبری در این مورد و رعایتی که مجلسی ها کردند، این قضیه اتفاق نیفتاد. البته بنده مطلع هستم بسیاری از مجلسی ها با توصیه مقام معظم رهبری در مورد دست برداشتن از تلاش برای حضور در دولت، مسئله گرفتن پست در دولت را دنبال نکردند اما توصیه مذکور با دعوت خود دولت از نمایندگان برای حضور در کابینه منافاتی ندارد.
عضو جبهه پایداری در پایان یادآور شد: البته حضور ۴ نماینده در دولت آسیب جبرانناپذیری به مجلس نمیزند، کما اینکه انتخابات میاندورهای هم برای این مواقع در نظر گرفته شده است که بر اثر فوت، استعفا یا جابهجایی نماینده در مقام دیگری صورت میگیرد.در مجموع نظر مقام معظم رهبری این بوده که به صورت گسترده مسئله حضور دولت توسط نمایندگان پیگیری نشود که به مجلس لطمه جبرانناپذیری وارد نشود. اما حضور چند مورد از نمایندگان در کابینه قابل تحمل است مخصوصاً اینکه خود دولت دعوت کننده باشد و با اصرار نمایندگان را قانع کند که به دولت بروند و سِمتی را بپذیرند.
انتهای پیام/