کد خبر:۹۵۶۴۵۷
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

عزتی: نقش وزیر اقتصاد برای حمایت از تولید کلیدی است / مالیات، خصوصی‌سازی و مردمی‌سازی اولویت‌های وزارت اقتصاد

استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: تمام سیاست‌های وزارت اقتصاد باید در راستای رشد تولید، رفع موانع پیش روی تولید و بستر سازی برای جهش تولید باشد.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد نوروزی - وزارت امور اقتصادی و دارایی از کلیدی‌ترین وزارتخانه‌هایی است که نقش مهم و حیاتی آن در توسعه اقتصاد و پیشرفت تولید را نمی‌توان نادیده گرفت. کارآیی مدیریت این وزارتخانه بسیار حائز اهمیت است چرا که بخش مهمی از رشد پایدار و پویای اقتصادی مرهون سیاست گذاری‌ها و مدیریت این وزارتخانه است. موضوعی که با بهبود وضعیت رفاهی و اقتصادی، افزایش قدرت خرید مردم و شغل آفرینی پایدار و کنترل نرخ بیکاری در ارتباط است. از این نظر وزارت اقتصاد یک وزارتخانه کلیدی است که ضمن ایجاد تعادل در بازار‌های داخلی و توسعه تولید می‌تواند تعامل سازنده‌ای با اقتصاد‌های منطقه و جهان داشته باشد. مرتضی عزتی؛ اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس درباره اهمیت و نقش مدیریت وزارت امور اقتصادی و دارایی و لزوم ارتباط پیوسته سایر وزارتخانه‌ها با این وزارتخانه با دانشجو گفتگو کرده است که در ادامه می‌خوانید.


مرتضی عزتی به برخی ویژگی‌های لازم برای تصدی گری وزارت اقتصاد پرداخت و در این باره گفت: وزارت اقتصاد یکی از وزارتخانه‌های مهم و حساس است. وزیری که متصدی این وزارتخانه می‌شود باید به چند موضوع و اهداف مدیریت این وزارتخانه به درستی و خوبی آگاه باشد. سیاست‌های درستی که در وزارت اقتصاد تدوین و ابلاغ می‌شود موضوع مهمی است، چرا که روی بازار‌ها و بسیاری از بخش‌ها و مسائل اقتصادی به صورت مستقیم و غیر مستقیم اثر می‌گذارد.

وی در این باره افزود: بنا بر این امر، اگر در وزارت اقتصاد، سیاست‌های اقتصادی کارآمد و منطبق با اصول اقتصادی صحیح تنظیم، ابلاغ و سپس اجرا نشود وضعیت اقتصادی کشور بدتر می‌شود و نمی‌توان امیدی به بهبود وضعیت آتی اقتصاد داشت.

استاد اقتصاد با اشاره به مهمترین سیاستی که وزارت اقتصاد با هماهنگی سایر وزارتخانه‌ها باید در پیش بگیرد گفت: مهمترین و اصلی‌ترین سیاستی که باید شرط مهم و محور اصلی همه سیاست‌گذاری‌های اقتصادی در کشور باشد و به عنوان یک استراتژی مهم مورد استفاده قرار بگیرد رشد تولید به ویژه تولیدات صنعتی است. اگر این استراتژی در کشور به عنوان استراتژی اولویت دار و فوری پذیرفته شود آن زمان تمام سیاست‌های وزارت اقتصاد باید در راستای رشد تولید، رفع موانع پیش روی تولید و بستر سازی برای جهش تولید است. هر چقدر وزارت اقتصاد بکوشد موانع بیشتری را از پیش پای تولید بردارد و فضا را برای حمایت از تولید و تولید کننده و کارآفرین ایجاد کند قطعا شاهد توسعه تولید خواهیم بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس درباره نقش وزارت اقتصاد در مانع زدایی از تولید گفت: نقش برجسته وزارت اقتصاد در تحقق شعار سال نباید دست کم گرفته شود. وزارت اقتصاد می‌تواند کمک بسیار خوبی به تولید کننده باشد چرا که اگر این وزارتخانه با همراهی و هماهنگی و ارتباط دو سویه و چند سویه‌ای که با سایر وزراتخانه‌ها و نهاد‌های مستقیم یا غیر مستقیمی که وابسته به تولید هستند، مرتبط می‌شود می‌تواند با حذف و رفع مقررات زائدی که مانع تولید می‌شود و سختی‌های بیشتری را بر تولید تحمیل می‌کند در تحقق شعار سال موفق باشد. در واقع به این دلیل بر شعار سال تاکید می‌کنم چرا که اگر تولید رونق داشته باشد و قابلیت صادرات نیز به این موضوع افزوده شود بخش مهمی از مشکلات اقتصادی با گردش مالی و اشتغالزایی دراین بخش حل می‌شود.

مرتضی عزتی درباره اینکه وزارت اقتصاد چه نقشی در جهش تولید می‌تواند داشته باشد گفت: بنده براین باورم که نقشی که وزارت امور اقتصادی و دارایی در تولید و جهش تولید می‌تواند ایفا کند حتی به مراتب بیشتر از نقش مجلس شورای اسلامی و هیئت وزیران و بیشتر از سازمان‌ها و نهاد‌های دیگر برای رونق تولید است و می‌تواند برای کشور موثر باشد.
کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه سایر نهاد‌ها برای تحقق هر چه بیشتر رونق تولید باید به کمک وزارت اقتصاد بیایند گفت: بحث مالیات و خصوصی سازی نیز موضوع مهمی است که سازمان مالیاتی برای حمایت و ایجاد استقبال از تولید باید با وزارت اقتصاد همراهی و هماهنگی بیشتری در کاهش مالیات بخش تولید داشته باشد. ضمن اینکه مجموعه دولت باید موضوع مهم خصوصی‌سازی و مردمی سازی اقتصاد را به سرعت اجرا کنند چرا که این دو بخش می‌تواند در راستای افزایش توسعه اقتصادی و رونق تولید بسیار مهم و موثر باشد.

وی در این باره خاطر نشان کرد: به شرط اینکه سیاست‌های مناسب رشد زا و سیاست‌های مناسب کمک به خصوصی‌سازی بخش‌های مختلف اقتصادی درست اجرا شود. اصلی‌ترین نهاد‌هایی که با وزارت اقتصادی و امور دارایی مرتبط هستند، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه و وزارت صمت است که باید برنامه‌ها و سیاست‌های صحیح و ارتباط منسجمی با وزارت اقتصاد داشته باشند. بعد از آن وزارت جهاد کشاورزی و سایر وزارتخانه‌ها نیز به نوعی می‌بایست تعامل دائمی و رو به جلویی با وزارت اقتصاد داشته باشند تا وزارت اقتصاد نقش کارکردی خود را در حل مشکلات اقتصادی به درستی ایفا کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار