به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدعلی کمالی سروستانی، مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: تازمانیکه شرایط کنونی بازار مبنی بر عرضه جوجه یکروزه، نظارت از کشتارگاه تا مصرف کننده و کیفیت نهادهها به موقع اصلاح نشود، مشکلات فعلی بازار مرغ ادامه خواهد داشت.
وی افزود: با اصلاح نظام توزیع بعد از کشتار، برقراری نظم در تامین نهاده و اصلاح قیمت بر مبنای نرخ واقعی و کارشناسی شده التهابات بازار به پایان میرسد و در نهایت مرغ با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار میگیرد.
کمالی سروستانی در واکنش به نرخ بالای جوجه یکروزه در بازار بیان کرد: هم اکنون هر قطعه جوجه یکروزه با نرخ بالای ۸ هزار تومان حدود ۲ برابر نرخ مصوب در اختیار تولیدکنندگان قرار میگیرد که این امر ظلم به مرغداران گوشتی است.
این مقام مسئول قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۹ هزار و ۹۰۰ تومان و مرغ گرم در کشتارگاه را ۲۸ هزار تا ۲۹ هزار تومان اعلام کرد و گفت: علی رغم افزایش هزینههای تولید، مرغداران هر کیلو مرغ را با نرخ ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان عرضه میکنند که این موضوع بر مرغداران فشار وارد میکند.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی از توزیع روزانه ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ تن مرغ گرم و منجمد با نرخ مصوب از سوی پشتیبانی امور دام خبر داد و گفت: عرضه مرغ با قیمت بالا بیانگر توزیع مرغ خارج از شبکه یا سودجویی است که این موضوع از سوی دستگاههای مسئول باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به اختلاف معنادار قیمت جوجه یکروزه با نرخ مصوب انتظار میرود که هر چه سریعتر بحث نوسانات جوجه حل شود چرا که نرخ کنونی جوجههای وارداتی ۳ هزار و ۲۰۰ تا ۳ هزار و ۳۰۰ تومان تمام میشود، درحالیکه فروشندگان مدعی هستند که با احتساب ارز دولتی، قیمت ۵ هزار و ۲۰۰ تومان تمام میشود که این امر نشان میدهد دستگاههای نظارتی بدرستی عمل نکرده اند.
کمالی سروستانی با تاکید بر تامین به موقع نهاده دامی بیان کرد: تامین نهاده به درستی باید صورت گیرد چرا که جوجه ۵۰ تا ۶۰ گرمی ظرف مدت زمان یکماه و نیم باید به مرغ ۳ کیلو گرمی تبدیل شود که با این وجود تامین به موقع نهاده برای تحقق اهداف امری ضروری است.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با اشاره به اینکه کمبودی در جوجه ریزی نداریم، تصریح کرد: بنابر آمار از ابتدای مرداد تا روز گذشته، ۷۸ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که با وجود شرایط گرما حداقل ۱۲۵ میلیون قطعه جوجه ریزی باید صورت گیرد، درحالیکه تا پایان ماه حداکثر ۱۱۴ تا ۱۱۵ میلیون قطعه جوجه ریزی خواهد شد که بواسطه شرایط گرمایی این میزان نمیتواند گوشت مرغ مورد نیاز را تامین کند.
منبع: جام جم