علیرضا افشار، رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص انتخاب سردار احمد وحیدی به عنوان وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم در وزارت کشور گفت: وزارت کشور یک وزارتخانه چند وجهی و چند جانبه است یعنی همه امور اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی، مسائل شهرداریها و شورای شهر و همچنین مسائل فرهنگی به این وزارتخانه ارتباط دارد.
وی افزود: از طرف دیگر این وزارتخانه به لحاظ معاونتهای تخصصی که در آن وجود دارد و شوراهایی که همه دستگاهها در آن عضو هستند و وجود نهادهایی، چون ستاد مبارزه با مواد مخدر از اهمیت بالایی برخوردار است.
افشار ادامه داد: در هر یک از این حوزههای تخصصی همه دستگاهها باید با وزارت کشور همراهی کنند از این رو یک وزارتخانه مادر و محوری از دستگاههای اجرایی به حساب میآید.
رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان اینکه وزارت کشور از لحاظ تنوع ماموریت و حجم کاری نیز بسیار متفاوت با نهادهای دیگر است، گفت: متاسفانه در ادوار قبل این محوریت وزارت کشور مورد توجه قرار نگرفته بود در حالی که در زمان جنگ یا حتی قبل از انقلاب وزیر کشور در غیاب نخست وزیر رئیس دولت بوده است و اداره دولت را به عهده داشته که این جایگاه متاسفانه تضعیف شده و بیشتر وظایف وزارت کشور در سالهای اخیر به سمت ریاست جمهوری و معاونتهای مربوط به این نهاد شیفت پیدا کرده است.
*مهمترین چالش وزارت کشور برگرداندن جایگاه اقتدار به این وزارتخانه است
وی تصریح کرد: از این منظر به نظر میرسد شاید مهمترین چالش دولت سیزدهم در وزارت کشور برگرداندن جایگاه اقتدار به این وزارتخانه است به طوری که کمک حال دستگاههای اجرایی باشد.
افشار ادامه داد: وزارت کشور باید وزارتخانههای تولیدی – اقتصادی یا دستگاههای امنیتی و همچنین فرمانداریها را به طوری پشتیبانی کند که بتوانند هم افزایی مناسبی با یکدیگر داشته باشند.
*سردار وحیدی به دلیل جایگاهی که در مجمع تشخیص مصلحت داشته ، ارتباط و تعاملی سازنده با سایر نهاد ها دارد
رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی در خصوص ویژگیهای مثبت سردار وحیدی برای تصدی این پست گفت: سرداروحیدی به دلیل جایگاهی که در مجمع تشخیص مصلحت داشته و ارتباط و تعاملی که با سایر دستگاهها و مجموعهها دارد و همچنین تجربه او در سپاه پاسداران و آشنایی با مباحث امنیتی، امنیت داخلی و به ویژه حضور در دانشگاه عالی دفاع ملی که دانشگاهی راهبردی است و اکثر مدیران و فرماندهان عالی نظام تحصیلات خود را در مقطع دکتری در آنجا سپری میکنند، می تواند از همه این ظرفیتها برای پیشبرد امور استفاده کند و امیدواریم وی بتواند رویکرد اقتدار را در وزارت کشور احیا کند.
*مهمتزین راهکار حل مشلات واسپاری امور به مردم است
وی در پاسخ به این سوال که مهمترین راهکاری که باید در وزارت کشور لحاظ شود تا تنشهای امنیتی در کشور مهار شود چیست؟ گفت: با توجه به تجربهای که بنده در جهاد کشاورزی، بسیج سازندگی و وزارت کشور داشتم با اشراف عرض میکنم مهمترین راهکار حل مسائل کشور مشارکت مردم است.
افشار افزود: این رویکرد به ویژه در خصوص حضور مردم در قالب تشکلها و موسسات مردم نهاد که مسئولیت پذیر و ثبت شده هستند میتواند بسیار موثر باشد و مسئولیت این واسپاری به عهده وزارت کشور است.
رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی تصریح کرد: این در حالی است که در کشورهای پیشرفته ۸۰ درصد امور دولتی به ان جی اوها سپرده میشود و به این ترتیب کوچک سازی دولتها یک رویکرد بسیار مهم است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که سردار احمد وحیدی گزینه معرفی شده دولت سیزدهم برای تصدی وزارت کشور با کسب رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی بتواند چالشهای پیش رو را با راهکارهای مردمی سازی حل و فصل کند.