به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نشست مشترک کارگروه نفت و گاز دولت سایه با حضور جواد اوجی وزیر پیشنهادی نفت و جمعی از کارشناسان حوزه انرژی در دفتر سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.
جلیلی در ابتدای این نشست اظهار داشت: ادعای جریان انقلاب به ویژه در ایام انتخابات این بود که وضعیت فعلی با وضعیت مطلوب فاصله دارد و نباید بهانهها مانع رسیدن به وضع مطلوب باشد.
وی در این راستا افزود: بنابراین باید از فرصت اعتماد مردم به این جریان استفاده نمود تا کاستیهایی که در هشت ساله گذشته رقم خورده است، با اقداماتی درست و حساب شده جبران گردد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این جلسه با بیان اینکه هدف از برگزاری نشست مشترک با وزرای پیشنهادی، ارائه مشورت به منظور تایید، تصحیح یا تکمیل برنامههای ایشان است، گفت: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در پیام تنفیذ حکم ریاست جمهوری مبنی بر آنکه امروز کشور آمادهی حرکت جهشی در همهی عرصههاست، همهی نیروهای جریان انقلابی باید کمک کنند تا این هدف با موفقیت شکل بگیرد و انتظارات را برآورده کند.
وی با بیان اینکه لازمه تحقق پیشرفت و جهش، کمک همهجانبه به دولت در اهداف ملی است، تصریح کرد: کمک کارشناسان به مسئولان دولت جدید، نه تنها پسینی بلکه میتواند پیشینی باشد؛ کارشناسان و دلسوزان باید وزرای پیشنهادی را یاری بدهند تا برنامهی آنها جامع و دقیق باشد و نه تنها مشکلات را برطرف کند بلکه کشور را نیز جهش دهد.
جلیلی در ادامه با بیان اینکه برنامه وزارتخانهها تابعی از اهداف کلی دولت باید باشد، تاکید کرد: برخی از موضوعات کلان نظیر «ایجاد اشتغال»، «ارزآوری» و «بیاثر کردن تحریم» از جمله برنامههایی است که فراتر از وزارتخانهها و به عنوان «برنامه دولت» تلقی میشود؛ بنابراین میبایست ماموریتهای متناسب با این برنامهها در برنامهی وزارتخانههای مربوطه تعریف شده باشد.
وی افزود: برای مثال در دورههای گذشته، بیشترین بار ماموریت ارزآوری به دوش وزارت نفت بوده است؛ در حالیکه همهی وزارتخانه و دستگاههای اجرایی در این زمینه دارای وظیفه و ماموریت هستند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: از آنجا که وزارت نفت متولی یکی از مهمترین مزیتهای نسبی کشور است، هرچه مدیریت توانمند و کارآمدتر باشد، میتواند از فرصت منابع نفت و گاز و نیروی انسانی ماهر کشور به بهترین نحو استفاده کند.
جلیلی در ادامه با اشاره به تصویب قانون توسعه پتروپالایشگاهها در مجلس دهم و تدوین آییننامهی اجرایی آن در دولت گذشته، تاکید کرد: یکی دیگر از جنبههای مهم در ماموریتهای وزارتخانهها، استفاده از ظرفیت مشارکت مردم است که وزارت نفت به ویژه در حوزه توسعه پتروپالایشگاهها با تامین مالی از طریق جذب سرمایههای مردمی، میتواند این ظرفیت را فعال کند و به بازار سرمایه نیز عمق ببخشد.
وی در این راستا تصریح کرد: طرح پیشنهادی دولت سایه در زمینه سپردن مدیریت مصرف انرژی به خود مردم (طرح وان) که مورد توجه رئیس جمهور محترم نیز قرار گرفت نیز در راستای مشارکت مردم در ماموریتهای و برنامههای وزارت نفت است.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: همکاری میان وزارتخانههای نفت و نیرو از جمله در حوزه افزایش نیروگاههای تجدیدپذیر، سیکل ترکیبی و توزیع کنتورهای هوشمند میتواند موجب بهینه شدن مصرف انرژی در کشور شود و این هماهنگی باید به عنوان ماموریت در هر دو وزارتخانه، جایگاه ویژهای پیدا کند.
گفتنی است، گزارشی درخصوص راهکارهای افزایش درآمد صادراتی وزارت نفت، کاهش خام فروشی، افزایش زنجیره ارزش، تامین انرژی به ویژه برای صنایع و وزارت نیرو و همچنین توسعه میادین مشترک به عنوان اولویتهای اصلی دولت در صنعت نفت از سوی کارگروه نفت و گاز دولت سایه در این نشست ارائه شد.