حسین الله کرم؛ رئیس شورای هماهنگی حزب الله در واکنش به اینکه کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم از توان کافی جهت حل بحرانها و پشتسر گذاشتن آنها برخوردار است؟ به خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت: اگر بحرانهای مهم و کنونی کشور را در امور اقتصادی و سلامت ارزیابی کنیم، وزرای معرفی شده دولت سیزدهم میتوانند عملکرد بهتری از وزرای این دو حوزه در دولت دوازدهم داشته باشند، چرا که اولا وزرای کابینه رئیسی تازه نفس تر هستند و از طرفی به دلیل داشتن رویکرد تحول خواهانه، مکمل یکدیگر هستند.
وی افزود: علاوه بر این وجود محمد مخبر در راس کابینه دولت سیزدهم که پیش از آن در مقام ریاست ستاد اجرایی فرمان امام در دو حوزه اقتصاد و سلامت به موفقیتهای متعددی کسب کرده بود، میتواند با توجه به اختیارات گستردهتر معاونت اول ریاستجمهوری بحرانهای این دو حوزه را کنترل کرده و با موفقیت آنها را پشتسر بگذارند.
الله کرم با تاکید بر اینکه جوانگرایی از جمله نقاط قوت کابینه دولت سیزدهم محسوب میشود، تصریح کرد: جوانگرایی در کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم براساس بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب مبنی بر پایان چهل سالگی انقلاب اسلامی و آغاز دومین دوره چهل ساله انقلاب اسلامی، صورت گرفته است که به نظر میرسد ضرورت و عملیاتی کردن آن یک تصمیم استراتژیک بود که توسط رئیسی گرفته شد از اینرو، جوانگرایی تبدیل به نقطه مثبت این کابینه شده است.
این چهره اصولگرا ادامه داد:البته موضوع جوانگرایی چنانچه با کم تجربگی همراه باشد، میتواند نگران کننده شود، این در حالی است که معدل علمی کابینه با وجود ۱۴ مدرک دکتری، نگرانیها بابت بیتجربگی کابینه، را کاهش داده است. اما اگر تجربه وزرای روحانی که به آنها لقب ژنرال داده بودند، را مورد ارزیابی ومقایسه قرار دهیم، با اشخاصی مانند آقایان عباس آخوندی ، نعمت زاده ، زنگنه و غیره روبرو میشویم که ناکارآمدی آنها اظهر من الشمس است. البته روحانی در رأس ژنرالهای ناکارآمد قرار دارد به طوری که برخی معتقد به محاکمه او هستند.
الله کرم در ارزیابی قویترین عضو پیشنهادی کابینه دولت سیزدهم اظهار کرد: از آنجا که فهرست ۱۹ نفره کابینه دولت سیزدهم در چند حوزه کلان مانند امور اقتصادی، سلامت، سیاسی - امنیتی، فرهنگی - اجتماعی قابل تقسیم هستند و در مسائل سیستمی و زیربنایی مکمل یکدیگر هستند، قویترین چهرههای دولت سیزدهم را باید فراتر از اعضا در افرادی نظیر محمد مخبر و مسعود میرکاظمی جستجو کرد.
وی خاطرنشان کرد: گرچه میرکاظمی به درستی معتقد است که دولت را با شرایط نامطلوب تحویل گرفته است یعنی دولتی با کسر بودجه ششصد و پنجاه هزار میلیارد تومانی، هزینه جاری نهصد هزار میلیارد تومان، بدهی سیصد و پنجاه هزار میلیارد تومانی و رکوردهای افسانهای در رشد نقدینگی، تورم، شکاف طبقاتی، سقوط جایگاه علمی درجهان و غیره تحویل گرفته است، به نحوی که هر یک به ویژه کسری بودجه و هزینه جاری، حجم نقدینگی ۶ تا ده برابر آمار آنها در سال آخر دولت نهم است. میرکاظمی به عنوان مسئول سازمان برنامه وبودجه گرچه به سختی اما میتواند با بودجهریزی کارآمد، ریاضتی، انقباضی و ضد تورمی در سال جاری، ناجی یا به قولی قوی ترین عضو دولت شود، از طرف دیگر او میتواند به صورت انقلابی با ایجاد شفافیت، توجه به پایههای مالیاتی جدید ، از بین بردن معافیت های مالیاتی نامناسب و مواردی از این قبیل ساختار بودجه را اصلاح کند.
الله کرم در واکنش به اظهارات اخیر میرکاظمی مبنی بر اینکه در وضعیت اقتصادی کشور نقش سایر عوامل از تحریم پررنگتر بوده است، یادآور شد: در این زمینه باید به رویکرد هر دولت توجه کرد.اگر هر دولتی مانند دولت روحانی براساس نگاه به بیرون سیاستگذاری کند، تحریم اصلیترین مسئله ای است که باید حل شود اما اگر رویکرد دولتی مانند دولت رئیسی، نگاه به درون داشته باشد، اگر چه تحریم وجود دارد و با اهمیت است اما در مراحل بعدی بحرانها قرار میگیرد.