آخرین اخبار:
کد خبر:۹۵۸۴۶۲

تکاپوی روسیه در ارسال سریع‌تر سامانه موشکی اس-۴۰۰ به ترکیه

یک مقام بخش تسلیحاتی روسیه از قرارداد جدید با ترکیه جهت ارسال سریع‌تر سامانه دفاع موشکی «اس-۴۰۰» خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، مدیر عامل یک شرکت تسلیحاتی روسیه روز دوشنبه گفت که قرارداد جدیدی با ترکیه در زمینه تحویل سامانه موشکی میان برد و بلند برد هوایی «اس-۴۰۰» ساخت روسیه به زودی امضا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری «تاس» «آلکساندر میخایف» مدیرعامل شرکت تسلیحاتی «روسوبرون» گفت: «رایزنی‌ها ادامه دارد و در آخرین مرحله است. ما به زودی رسمی شدن قرارداد با شرکای خود را آغاز خواهیم کرد.»

وی گفت که موفقیت‌های خاصی در نمایشگاه بین المللی صنایع دفاعی ۲۰۲۱ «آیدف» که در ماه اوت در ترکیه برگزار شد، به دست آمد.

مسکو و آنکارا سال ۲۰۱۷ قراردادی مبنی بر تحویل سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ به ترکیه امضا کردند و بدین ترتیب این کشوراولین عضو ناتو بود که این سامانه موشکی پدافند هوایی را از روسیه خریداری کرد. تصمیم آنکارا برای خرید سامانه ساخت روسیه خشم آمریکا و ناتو را برانگیخت. واشنگتن تاکنون از تلاش‌های خود برای ترغیب ترکیه در عدم خرید سامانه دفاع هوایی روسیه دست نکشیده است.

سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ جدیدترین سامانه موشکی زمین به هوا با برد بلند و متوسط ​​است که در سال ۲۰۰۷ به بهره برداری رسید. این سامانه موشکی برای نابودی هواپیما‌ها، کروز و بالستیک طراحی شده است. اس- ۴۰۰ می‌تواند در فاصله ۴۰۰ کیلومتری و ارتفاعی تا ۳۰ کیلومتری با اهداف مختلف درگیر شود.

دستیابی ترکیه به این سامانه ساخت روسیه اعث ایجاد گسست جدی در روابط با واشنگتن شد. آمریکا مدعی است که این سامانه دفاع موشکی زمین به هوا با فناوری ناتو ناسازگار و تهدیدی برای این ائتلاف است. ایالات متحده نیز در مقابل از حضور ترکیه در برنامه ساخت جنگنده اف-۳۵ واکنش نشان داد و علاوه بر این تحریم‌هایی را بر برخی شرکت‌های ترکیه اعمال کرد. حضور نظامیان آمریکایی در پایگاه نظامی «اینجرلیک» و همکاری‌های دفاعی دو کشور در ناتو روابط نظامی و سیاسی میان واشنگتن و آنکارا را پیچیده‌تر کرده است.

«حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه چندی قبل گفت که یافتن راه حلی برای استقرار سامانه‌های موشکی اس-۴۰۰ ساخت روسیه در ترکیه همیشه امکان پذیر است و آنکارا آماده رفع نگرانی‌های موجود در این زمینه است.

وزیر دفاع ترکیه افزود: «محافظت از کشورمان و ۸۴ میلیون شهروند برابر هرگونه تهدید هوایی، هدف اصلی ترکیه در دستیابی به این سامانه‌ها بود.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار