به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ وزرای پیشنهادی رئیس دولت سیزدهم طی روزهای گذشته به مجلس معرفی شدند و هر یک به میزان توانایی و برنامه مورد ارائه از خود در مقام دفاع برآمدند.
یکی به نمایندگان مجلس و مردم درباره ریشه کن کردن فساد از سیستمهای زیر مجموعه وزارتخانهای که قرار است بر کرسی وزارتش تکیه بزند، وعده داد و دیگری وعده انجام نهایی واکسیناسیون عموم مردم در کشور تا پایان بهمن ماه سال جاری را در مقابل دوربینها و چشمهای متعدد به زبان اورد.
هر یک از وزاری پیشنهادی موافقان و مخالفانی داشتند و تا جایی که توانستند با ارائه برنامهای مشخص و البته قابل اجرا سعی کردند نظر مخالفان را هم مساعد کرده و در صورت موفقیت أخذ رأی اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، راهی وزارتخانه مطبوع خود شوند.
حجت الله عبدالملکی جوانترین وزیر پیشنهادی حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور وقت برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که سوابق کاری خوبی در حوزههای مرتبط با این وزارتخانه دارد.
جایگاه شغلی عبدالملکی تا پیش از این در سنت معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) بوده است و به عقیده موافقان تا کنون در این حوزه عملکرد موفقی داشته است و ایجاد هزاران شغل مستقیم و پایش مستمر آنها از طریق کارشناسان کمیته امداد از جمله موفقیت های وی به شمار میآید.
"بنده پای مساله ریشهکن کردن فساد از مجموعههای این سیستم میایستم و پشتیبانی رییسجمهور را نیز دارم." این جملات بخشی کوتاه از گفتههای جوانترین وزیر احتمالی دولت سیزدهم است که واکنشهای مختلفی را از طرف نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دنبال داشت.
عبدالملکی وعده تحقق سه جانبه گرایی در حوزه کار داده است و معتقد است که کارفرمایان، کارگران و دولت باید حقوقی عادلانه داشته باشند و به گفته وی فسادزدایی، سالمسازی سرمایه، مدیریتی و انسانی اولین گام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواهد بود.
به اعتقاد عبدالملکی تولید و اشتغال در حوزه های کشاورزی، صنعت، ساخت و ساز، فناوری اطلاعات و ارتباطات، گردشگری، بهداشت و درمان، آموزش شکل می گیرد اما وی تحقق برنامه اشتغال کشور را در دبیرخانه ستاد اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی آنهم با فرماندهی حجت الاسلام رئیسی دنبال میکند.
مسئله ایجاد عدالت در خدمات درمانی به ویژه در مناطق محروم و کم برخوردار و ارائه خدمات بیمهای مناسب و به صرفه در غالب حرکت به سمت بیمه اجتماعی و بازنشستگی نیز از دیگر وعدههای عبدالملکی در صورت نشستن بر کرسی وزارت است.
بهرام عین الهی وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نیز پایان واکسیناسیون عمومی مردم را وعده داده است و معتقد است: سلامت مردم خط قرمز او و پرسنل این وزارتخانه خواهد بود.
عین الهی از وعده تلاش برای مهار بیماری کرونا سخن گفته است و به عقیده او با انجام واکسیناسیون عمومی درصد زیادی از مردم در مقابل کوید۱۹ محافظت بهتری خواهند داشت.
وزیر بهداشت پیشنهادی حجت الاسلام رئیسی موضوع کاهش هزینههای پرداختی مردم برای امور درمانی در نظام سلامت را از دیگر وعدههایی عنوان کرده است که اگر رأی اعتماد نهایی نمایندگان مجلس شورای اسلامی را به دست بیاورد برای تحقق هر چه بهتر آن تلاش خواهد کرد.
ارائه خدمات درمانی رایگان به زوجهای نابارور، بهبود شرایط بیمهای بیمه تکمیلی و مواردی از این دست نیز از دیگر وعدههای بهرام عین الهی به شرط روی کار آمدن در جایگاه وزیر در وزارتخانه پر حاشیه وزارت بهداشت است.
ایجاد ساز و کاری مناسب برای رسیدگی به شکایتهای مردمی از برخی دستگاهها یکی از وعدههای امیر حسین رحیمی وزیر پیشنهادی وزارت دادگستری بوده است.
ایجاد و برقراری روابط دوستانه و سازنده بین مجلس و دولت با وزارت دادگستری و در راستای حل معضلات جامعه، پیش بینی میشود با یکدستی ایجاد شده شرایط فعلی زندگی مردم بهتر از قبل باشد.
با وجود وعدههای متعدد و امیدبخشی که وزرای پیشنهادی دولت حجت الاسلام و المسلمین در جلسات نقد و بررسی وضعیت انتخاب این افراد ارائه شده است، انتظار میرود پس از تشکیل کابینه جدید مشکلات معیشتی و رفاهی زندگی مردم به مرور حل شده و شرایط رو به بهبود در حاکم باشد.