به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس روز چهارشنبه گفت مشخص نیست چه تعداد از افراد هنگام تخلیه افغانستان، در کابل جا بمانند.
به نوشته روزنامه «ایندیپندنت» راب در مصاحبه با «آی تیوی» گفت، شمار افرادی که میتوان از فرودگاه کابل خارج کرد به سرعت روند انجام این مأموریت بستگی دارد.
دولت آمریکا در توافق با طالبان، اعلام کرد بهار امسال نیروهای خود را از افغانستان خارج خواهد کرد. بایدن این مدت را تا سالگرد حملات یازدهم سپتامبر تمدید کرد، اما پیشرویهای سریع گروه طالبان در افغانستان، خروج شتابزده و سراسیمه آمریکاییها را رقم زده است.
انگلیس که در سال ۲۰۰۱ از اولین کشورهای حامی آمریکا در جنگ علیه افغانستان بوده است، طی روزهای اخیر و بعد از ۲۰ سال اشغالگری در تلاش برای خارج کردن همه نظامیان و اتباع خود از این کشور است.
ظرف چند روز گذشته انگلیس و چند کشور دیگر که در حال خروج نظامیان و شهروندان خود از افغانستان هستند، تمدید این عملیات به مدت چند روز دیگر را خواستار شدند.
با این حال، منابع خبری سه شنبه شب به وقت تهران از موافقت رئیس جمهور آمریکا با توصیه پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) برای خروج باقی مانده شهروندان آمریکایی از افغانستان در ضربالاجل ۳۱ اوت خبر دادند.
به نوشته روزنامه «گاردین» وزیر امور خارجه انگلیس امروز (چهارشنبه) در مصاحبه دیگری، گفت مخالفت آمریکا با تمدید این مدت به معنای خدشهدار شدن «روابط ویژه» لندن و واشنگتن نخواهد بود.
او در اینباره گفت، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس حق داشت نشست روز سه شنبه سران گروه هفت را برای فشار بر تمدید این مهلت، تشکیل دهد.
راب در ادامه گفت، ظرف ده روز گذشته حدود ۹۰۰۰ تبعه انگلیسی و افغانهایی که برای انگلیس کار میکردند، از افغانستان خارج شدهاند.
او در پاسخ به انتقاد طالبان به خارج شدن افراد متخصص از افغانستان گفت، اگر آنها میخواهند مانع از این اتفاق شوند باید دولت فراگیر تشکیل دهند.
وزیر امور خارجه انگلیس افزود: «اگر آنها میخواهند کمکها به افغانستان ادامه پیدا کند، این [کمکها]به طالبان نخواهد رسید و آنها باید فضا را برای سازمانهای غیردولتی و سازمان ملل باز کنند».