کد خبر:۹۶۲۱۷۲
جانسون:

باید به میراث انگلیس در افغانستان افتخار کنیم!

به‌رغم خروج پر هرج‌ومرج و غیرمسئولانه انگلیس و متحدانش از افغانستان پس از ۲۰ سال جنگ بی‌حاصل و حضور دوباره طالبان در قدرت، نخست‌وزیر انگلیس در پاسخ به انتقادات گفت این کشور باید به میراث خود در افغانستان افتخار کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس در تضاد کامل با تحولات اخیر در افغانستان، روز دوشنبه گفت که لندن باید به میراث خود در این کشور افتخار کند.

جانسون در بیانیه‌ای که به دو مجلس پارلمان انگلیس ارائه کرد، از نیرو‌های مسلح این کشور برای آنچه ایجاد ثبات و صلح در این کشور آسیای مرکزی خواند (!) و همچنین انجام بزرگترین عملیات تخلیه نظامی انگلیس پس از جنگ جهانی دوم، تقدیر کرد.

وی در پاسخ به تشدید انتقادات از او و وزیر خارجه‌اش در خصوص برنامه خروج و به جا گذاشتن متحدان افغان، گفت: ما می‌توانیم به نیرو‌های خود به خاطر همه چیز‌هایی که به دست آورده اند و به خاطر میراثی که از خود به جای گذاشته‌اند افتخار کنیم.

این اظهارات جانسون از سوی حزب کارگر مخالف مورد انتقاد قرار گرفت و اعضای این حزب گفتند که دولت انگلیس ناتوان است، زیرا طالبان کنترل افغانستان را به دست گرفته و انگلیس به طرز دیوانه‌واری تلاش کرد تا پرسنل، شهروندان و متحدان خود را خارج کند.

«کر استارمر» رهبر حزب گفت: ما نخست‌وزیری داریم که قادر به رهبری بین‌المللی نیست آنهم درست در زمانی که به آن بسیار نیاز داریم. تاریخ داستان «عملیات گودال» (عملیات خروج انگلیس از افغانستان) را به عنوان یکی از شجاعت‌های عظیم بیان می‌کند ... (اما) در حالی که آن‌ها (نظامیان انگلیسی) جان‌ها را نجات می‌دادند، رهبری سیاسی ما در عمل از دست رفته بود.

«یان بلکفورد» رهبر حزب ملی اسکاتلند از نخست‌وزیر پرسید که چرا از «دومینیک راب» وزیر خارجه خود دفاع می‌کند در حالی که هنگام تصرف افغانستان به دست طالبان او در تعطیلات بود و چرا به دلیل عدم رسیدگی به بحران اخراج نشد. بلکفورد همچنین بسیاری از ایمیل‌های فوری را که دولت در خصوص رها شدن اتباع بریتانیایی و افغان در کابل بی‌پاسخ گذاشته بود، مطرح کرد.

به نوشته خبرگزاری «آناتولی» ترکیه، انگلیس گفته بر اساس سیاست انتقال و کمک به افغان‌ها، در مجموع ۲۰ هزار افغان در مدت پنج سال به انگلیس منتقل می‌شوند. این رقم در مقایسه با متحدان بریتانیا که بیش از ۱۰۰ هزار نفر را جذب کرده‌اند، ناچیز است. دولت انگلیس متهم شده که افغان‌هایی را که در جنگ دو دهه‌ای از نیرو‌های بریتانیایی حمایت کردند، رها کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار