به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، وزیران انرژی مصر، سوریه، لبنان و اردن، امروز (چهارشنبه)، پس از برگزاری نشستی در پشت درهای بسته، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک در امان حاضر شدند.
بر اساس گزارش شبکه «اسکای نیوز»، وزیران چهار کشور مذکور اعلام کردند که در نشست امروز، بر سر احیای خط لوله گاز عربی توافق شده است.
طبق این گزارش، مقامات مذکور همچنین بر سر بررسی وضعیت زیرساختهای سوریه برای انتقال برق به لبنان به توافق رسیدهاند.
مقامات یادشده همچنین اعلام کردند که درباره یک نقشهراه برای صادرات گاز مصر به لبنان توافق کردهاند.
وزیر نفت مصر نیز در این کنفرانس گفت: «امیدواریم که در سریعترین زمان ممکن به لبنان گاز صادر کنیم».
شبکه «المیادین» نیز با پوشش بخش دیگری از این کنفراس به نقل از وزیر نفت مصر نوشت: «لازم است تا زیرساختهای انتقال گاز برای صادرات آن به لبنان مورد بررسی قرار گیرد».
بر اساس این گزارش، وزیر انرژی لبنان نیز گفت: «امیدواریم که برای تولید ۴۵۰ مگاوات برق به انداز کافی از مصر گاز وارد کنیم. ما با بانک جهانی برای تأمین هزینه لازم برای واردات انرژی همکاری میکنیم».
این کنفرانس مطبوعاتی پس از آن برگزار میشود که هیأتی بلندپایه از لبنان اخیرا برای بررسی موضوع صادرات گاز مصر و برق اردن به لبنان وارد سوریه شد و با مقامات دمشق در این خصوص گفتگو کرد.
پس از نشست مذکور، نصری خوری» دبیرکل شورای عالی لبنان و سوریه اعلام کرد که دولت سوریه از انتقال گاز مصر به لبنان استقبال میکند.
این ماجرا پس از آن آغاز شد که دبیرکل جنبش حزبالله در سخنرانی خود به مناسبت عاشورای حسینی اعلام کرد که کشتیهای حامل سوخت برای حل بحران این کشور از ایران به سمت لبنان حرکت خواهند کرد.
سید حسن نصرالله با هشدار به آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص تعرض به کشتیهای نفتی ایران، تأکید کرده بود که مقاومت لبنان این کشتیها را به مثابه خاک کشور خود تلقی خواهد کرد.
واشنگتن تنها چند ساعت پس از سخنرانی دبیرکل حزبالله لبنان در سالروز شهادت امام حسین (ع) و یارانش از ادعای کمک به لبنان سخن به میان آورد بهنحوی که دفتر ریاست جمهوری لبنان در بیانیهای اعلام کرد که سفیر آمریکا در بیروت در تماس با رئیس جمهور این کشور از طرحی برای واردات برق و گاز از اردن و مصر به لبنان خبر داده است.
«هاله زوانی» وزیر انرژی و منابع معدنی اردن نیز پس از اعلام سفیر آمریکا، رسما اعلام کرد: «کمک به لبنان و مردم این کشور در صدر مسائلی بود که پادشاه عبدالله دوم در جریان سفر اخیر خود به آمریکا مطرح کرد و این در پاسخ به سؤالی درباره امکان صادرات برق از اردن به لبنان و گاز مصر از راه اردن و سوریه به این کشور صورت گرفت».
این اقدام آمریکا در حالی صورت گرفت که این کشور در جریان بحران یکساله لبنان و بهرغم نیاز شدید این کشور به سوخت هیچگاه چنین پیشنهادی را مطرح نکرده بود.
کشور لبنان یک سالی است که با بحران شدید اقتصادی و سیاسی دست و پنجه نرم میکند. لبنان در در تاریخ چهارم اوت سال ۲۰۲۰ (۱۴ مرداد) صحنه انفجار در بندر بیروت بود که بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به جای گذاشت. این انفجار کشور لبنان را وارد یک بحران سیاسی-اقتصادی-اجتماعی کرد.
بحران سوخت تا جایی در این کشور پیش رفته است که برخی منابع خبری از قطعی برق در بخشهای جنوبی لبنان خبر دادند و ارتش این کشور اعلام کرده بود که فقط برای ۴ روز سوخت دارد و پس از آن دیگر نمیتواند به فعالیتهای خود ادامه دهد.
در پی تشدید این بحران، رسانههای لبنانی همچنین درباره خطر اتمام مازوت و قطعی برق در بخشهای حیاتی این کشور از جمله بیمارستانها هشدار دادند.