به گزارش خبرگزاری دانشجو، استاد رحیم پور ازغدی در سالگرد تشکیل دفتر تحکیم وحدت در پرسش و پاسخ دانشجویان، بیان کرد: آزادی و عدالت تو لفظ جدایی ناپذیر هستند و همواره باهم تعریف میشوند. دموکراسی کلید تلفیق ازادی و عدالت است. آزادی در تفکر توحیدی ذیل عدالت تعریف میشود و حقوق شرعی و اجتماعی هر فرد است. دیکتاتوری ذیل آزادی مطلق است وقتی که فردی شود. آزادی بدون حدود هنگامی که همگانی شود آن موقع میشود هرج و مرج.
رحیم پور ازغدی پیرامون امینت و آزادی گفت: امنیت ضامن آزادی است. گاهی امنیت و آزادی در تعارض باهم قرار میگیرند که آن گاه باید مدیران و متخصصان راهی را با توجه به شرایط برگزینند که حدالامکان بتواند هر دوی اینها را محقق کند. با قانون درست، ساختار درست، نظارت صحیح و آموزش مناسب می توان شرایطی را فراهم آورد که هم ازادی و هم امنیت، توامان با یکدیگر پیشرفت کند.
این کارشناس فرهنگی درباره علت وجود انقلاب اظهار داشت: انقلاب در اثر یک نهی از منکر بوجود آمد. به طوری که امام در ابتدا با انتقاد از شاه شروع کرد و در نهایت کار را به انقلاب کشاند. فلسفه صدور انقلاب نیز بر پایه نهی از منکر است.
ریشه انتقاد نباید در جمهوری اسلامی خشکانده شود.این که عدهای میگویند اگر مدافع نطامی پس انتقاد نکن، اشتباه است. اما باید گفت اگر انتقادی هم میشود در راستای ماندن انقلابی نظام است. اصلاح ادما نیز از دیگر کارکردهای انقلاب است. پس نباید بگذاریم دو قطبی حمایت از نظام و انتقاد از آن در جامعه رواج پیدا کند.
وی افزود: اگر نظامی اصلاح نشود باید انقلاب کرد. اما اگر با راههای دیگری قابل حل است آن راهها اولویت دارد. انتقاد باید به قصد حل مسئله باشد و نه برای براندازی کامل مسئله.
رحیم پور ازغدی درباره اصلاح نظام جمهوری اسلامی تصریح کرد: نمیتوان سیستمی که با خون و توان شهدا به دست آمده را به این و آن تعارف کرد. بلکه اگر قصد بهتر شدن آن را داریم باید دلسوزانه انتقاد کنیم و در نهایت تصمیمگیری را به رهبر جامعه واگذار کنیم. البته رهبر جامعه هم در برابر هر تصمیمی که میگیرد باید پاسخگو باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر نمایندگان وظیفه نظارت بر دولت را دارند و اگر جایی آنها حواسشان نباشد، رسانهها وظیفه دارند تا با فضای مجازی مشکلات کشور را گوشزد کنند. مثل ماجرای اعتراضات کارگران که در نهایت با فشار رسانهها به جاهای خوبی رسید.
ازغدی در پایان بیان کرد: اگر جایی مسئولین باهم سازش کردند و کار مردم را به جایی نرساندند آن موقعست که حرف رهبر انقلاب یعنی آتش به اختیار بودن وسط میآید. یعنی باید تحصن کرد و بیانیه داد و هرکاری میتوان انجام داد تا مشکل ساختاری حل شود و به نوعی باید گفت در راه اصلاج جمهوری اسلامی باید هزینه بدهیم، حتی اگر در نهایت منجر به دستگیری و سرخوردگی ما شود